Zapowietrza mi się sprzęgło - pomóżcie

16 Wrz 2009, 20:16

zapowietrza mi sie sprzęgło,płyn nigdzie nie wycieka .mechanik już poddał sie .. co to może byc macie jakis pomysł?
Ostatnio edytowany przez iwona-35, 18 Wrz 2009, 02:17, edytowano w sumie 1 raz
iwona-35
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
  • 16 Wrz 2009, 21:44

Nie koniecznie musi się zapowietrzać,przyczyna jakaś musi być,już kiedyś pisałem iż miałem podobny problem ,pedał sprzęgła tak chodził jakby układ się zapowietrzał a wycieku nigdzie nie było,pompa sprzęgłowa była tak zrobiona ,że puszczały już uszczelki tłoka a nie wylała się ani kropla płynu hamulcowego,najprostszy sposób to demontaż pompy i jej sprawdzenie!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

16 Wrz 2009, 21:59

plyn rzeczywiście nie wycieka ale po kazdym odpowietrzeniu powietrze znów sie zbiera
    iwona-35
    Nowicjusz

17 Wrz 2009, 20:39

No dobra ale jak mechanik stwierdza że układ sprzęgłowy się zapowietrza? symptomem jest tylko zapadający się pedał ?!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

17 Wrz 2009, 21:19

zapada sie pedał i z odpowietrznika leci powietrze..jak jest zimny to stuka , jak wcisne pedał sprzegła to przestaje ... jak jest ciepły odgłosy milkną

[ Dodano: Czw Wrz 17, 2009 21:20 ]
    pedal sie zapada i z odpowietrznika ulatnia sie powietrze... jak jest zimny to słychac jakieś stuki po wciśnięciu pedala sprzegła ustaja , na cieplym silniku ich nie ma
    iwona-35
    Nowicjusz

19 Wrz 2009, 14:34

Cóż ,ja zacząłbym od wysprzęglika (siłownik hydrauliczny),niech mechanik sprawdzi tę część.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP