ZAPYTANIE O AUTOCC sp. z o.o

23 Lip 2008, 18:33

Witam wszystkich poszkodowano-oszukanych.
Ja niestety do dnia dzisiejszego nie mam swojego samochodu. W chwili obecnej składamy wniosek do sądu o zwrot zaliczki . Kancelaria adwokacka wystosowała pisma do Autocc z pytaniami kiedy będzie realizacja umowy itp - brak od nich odpowiedzi , czyli Prezes ma nas gdzieś. Ja sobie już załatwiam samochód od polskiego dealera i mam nadzieję , że w przyszłym tygodniu go odbiorę. A jeżeli chodzi o występ w TVN to jestem bardzo chętny , możemy puścić nagrania rozmów telefonicznych z połowy czerwca 2008 roku jakie prowadziłem z Panem Łukaszem z Warszawy /Autocc/ , który zapewniał mnie , że mój samochód na milion procent stoi u dealera w Estoni i czekają jedynie na fakturę - jakoś długo ta faktura idzie, jedyne 1,5 miesiąca. A tak nawiasem mówiąc ustaliłem sobie , że do 10 lipca 2008 roku nikt u dealera w Estoni nie zamawiał mojego samochodu.
Pozdrawiam
seba616
Nowicjusz

24 Lip 2008, 08:07

Witam,
Dogadałem sie bezpośrednio z dealerem na Łotwie i dzisiaj jadę po auto do Rygi.
Na szczęście wpłacałem zaliczkę dealerowi, a nie jak niektórzy z Państwa do AutoCC.
Oczywiście program w TVN Turbo nagramy po to żeby juz nikt nie musial się męczyć z AutoCC.
Ja na auto czekałem od listopada 2007r - szkoda zdrowia.
Na szczęście nie straciłem zaliczki i moja sytuacja jest juz jaśniejsza.
W niedzielę po powrocie z Rygi dam znać czy było wszysto ok.
Może niektorzy z Państwa też mogą dogadać się z dealerami.
Pozdrawiam
Marcin
rogal
Nowicjusz

24 Lip 2008, 15:42

hm, dziwię się Wam, że tyle czekacie z rozwiązaniem umowy . Ja też zamówiłem auto, ale minie termin umówiony w umowie, czyli max. 20 tyg i nie czekam ani dnia dłużej, sprawa idzie do sądu ....
benek
Nowicjusz

25 Lip 2008, 06:58

Witam ponownie,
Poniżej treść e-maila, który otrzymałem od TVN Turbo.
Czekam na chętnych do udziału w programie. (602598604)
Witam,

Kontaktował się Pan z naszą redakcją w sprawie firmy Auto CC. Znalazłem, założony prawdopodobnie przez Pana na forumsamochodowe.pl wątek dotyczący tej firmy. Ponawiam propozycję pokazania tej sprawy w naszym programie. Oczywiście, że lepiej byłoby, gdyby na udział w programie zdecydowało się kilka osób. Możemy jednak oprzeć się na informacjach uzyskanych od Pana. Proszę w tej sytuacji o ponowny kontakt, podanie telefonu komórkowego do siebie.

Obecnie przygotowujemy się do nowego sezonu produkcyjnego i dokumentujemy tematy, które będziemy przedstawiać od września, kiedy to wrócimy na antenę. Informacją na mediarunie jest trochę nieścisłą, bo faktycznie można nas był oglądać w soboty o 16.30, jednak premiery miały miejsce we wtorki o 21.45. Nie znamy jeszcze ramówki na jesień, więc nie jestem w stanie powiedzieć, czy ponownie będziemy mieli premiery we wtorki, czy inny dzień tygodnia. Oficjalne informacje dotyczące ramówki powinny pojawić się w połowie sierpnia.

Pozdrawiam
rogal
Nowicjusz

30 Lip 2008, 15:02

Witam. Pierwszego lipca zamieściłam swój pierwszy post dotyczący AutoCC. Od tego czasu kilka razy telefonowałam do nich, wypowiedziałam formalnie umowę, z powodu niezrealizowania zlecenia w obiecywanym terminie. Czas oczekiwania wynikający z umowy plus dwa kolejne miesiące, też wynikające z następnych paragrafów umowy, minął 9 lipca. Jak zwykle żadnej reakcji ze strony AutoCC - w tym brak zwrotu wpłaconej zaliczki. Wczoraj (29.lipca) miałam skontaktować się z prawnikiem, ale jeszcze, przed wykonaniem tego ostatecznego kroku, zadzwoniłam do AutoCC z pytaniem czy zwrócą zaliczkę, czy mam w tej chwili przekazywać sprawę do adwokata. I wyobraźcie sobie państwo, że dziś na moje konto wpłynęły z AutoCC moje pieniądze.
Nie zwrócono mi poniesionych kosztów telefonów, faksów, opłat pocztowych, zmarnowanego czasu (ponad 7 miesięcy) i nerwów. Zwrot pieniedzy, co prawda cieszy, lecz nie zmniejsza jednak mojego wielkiego rozczarowania tą firmą, ich nieprofesjonalnym zachowaniem, brakiem informacji, brakiem obsługi klienta.
Omijam ich i nie polecam.
ewac
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

31 Lip 2008, 05:56

Złożyłem zamówienie w Autocc w marcu nz Hondę CRV.Po wpłacie zaliczki
zauważyłem negatywne wpisy o tej firmie na Forum i stronie TVN Turbo.
Zacząłem się martwić , a zwłaszcza jak minął termin dostawy. Jednak
29.07.2008 roku odebrałem samochód.Odbiór nastąpił z opóżnienim 3 tygodniwym. Jednak zrekompensowano mi to bardzo atrakcyjnym wyposażeniem dodatkowym samochodu znacznie przekraczającym wartościowo odsetki za zwłokę.Mimo obecnie dużych obniżek u naszych dealerów kupiłem samochód więcej niż 25 % taniej. Jeżeli macie nerwy jak postronki to ja tą firmę polecam.Odbierając samochód widziałem, że na ten dzień było przygotowanych do odbioru kilka pojazdów.Nie jest to więc jakaś firma krzak.
xaurus
Nowicjusz

31 Lip 2008, 18:30

jezeli chodzi o firme AutoCC nasuwaja sie nastepujace wnioski:

- Firma AutoCC ma powazne problemy z realizacją zamówień. Widać, że jakieś samochody dostarcza ale wydaje sie, ze jest to pewien ulamek (szczęśliwcy)

- Najwyrazniej firma ma powazne problemy z plynnoscia finansowa

- Na plus tej firmy napewno nie dziala to, ze ktos dostal zwrot zaliczki po ponad pol roku zwodzenia. Jak pisze ewac trudno oszacowac koszty straconego zdrowia i czasu, pieniedzy na telefony i faksy czy pieniedzy na obsluge prawną ...

- Widac ze firma AutoCC traktuje pieniadze klientow z zaliczek jako rodzaj niskoopracentowanego kredytu, ktory udzielaja firmie AutoCC nieswiadomi niczego klienci. Mechanizm jest prosty - klienci dostana zwrot zaliczek jezeli kolejni klienci wplacą nowe zaliczki

- Pomijam calkowicie niski poziom obslugi klienta (jak notoryczne nie oddzwanianie, ignorowanie klientow itd itd)

-Calkowicie skompromitowana jest dla mnie firma, ktora po prostu kłamie w żywe oczy - jak mozna telefonicznie w czerwcu mowic , ze faktura za samochod bedzie na milion procent lada dzien skoro (jak ustalil jeden poszkodowany) do 10 lipca dealer nie dostal zaliczki za samochod (ktora powinien dostac powiedzmy w lutym)...

Z tego co wiem coraz wiecej leasingow ma odgorne zakazy wspolpracy z firma AutoCC (jest to napewno BZ WBK, PEKAO czy Raiffeisen)

Nie wiem jaka jest definicja firmy Krzak ale AutoCC spelnia wiele kryteriow firmy Krzak (to ze stoi kilka aut do wydania o niczym nie swiadczy)

[/i]
tim972
Nowicjusz

12 Sie 2008, 10:10

Odradzam zdecydowanie AUTOCC.
Krótko, w moim konkretnym przypadku, po 19 tygodniach od podpisania umowy, po wielokrotnych i bezskutecznych próbach skontaktowania się z jakąkolwiek kompetentną osobą, dowiedziałem sie bezpośrednio od dealera z Estonii, że samochód wogóle nie był zamówiony przez AutoCC. Co więcej dealer sam zerwał z nimi współpracę. Co więcej nie tylko on, ale również wiele firm leasingowych czy banków nie chce słyszeć o współpracy z AUTOCC. Większość informacji na ich stronie to kłamstwo. Firma jest beznadziejnie zorganizowana, nie ma osób kompetentnych, kłamią w żywe oczy. Prezes jest nieosiagalny, a poza nim nikt nic nie wie. Po wpłaceniu pieniędzy przez klienta firma nie daje znaku życia, nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile, nie odzwania, nie informuje o realizacji umowy.
DO KLIENTÓW, KTÓRZY CZEKAJĄ NA AUTA: ADRES AUTOCC TO: MODLIŃSKA 6, WARSZAWA. NIE BAĆ SIĘ TYLKO JECHAĆ I ODZYSKIWAĆ CO WASZE, PÓKI JESZCZE JEST CO. TA FIRMA JEST NA WYKOŃCZENIU. NIE CZEKAJCIE PO 6, 8 MIESIĘCY NA SAMOCHODY BO SIE I TAK NIE DOCZEKACIE.
APEL DO POZOSTAŁYCH: NIE WPŁACAJCIE IM ŻADNEJ KASY (NIE RÓBCIE INTERESÓW) Z AUTOCC.
snoop
Nowicjusz

13 Sie 2008, 12:04

Witam,
Wszystkich chętnych do udziału w programie "Turbo kamera" telewizji TVN Turbo proszę o kontakt 602598604.
Pozdrawiam
Marcin
rogal
Nowicjusz

23 Sie 2008, 00:34

No i co rogal - miałeś dać znać - odebrałeś auto czy nie ????

[quote="rogal"]Witam,
Dogadałem sie bezpośrednio z dealerem na Łotwie i dzisiaj jadę po auto do Rygi.
Na szczęście wpłacałem zaliczkę dealerowi, a nie jak niektórzy z Państwa do AutoCC.
Oczywiście program w TVN Turbo nagramy po to żeby juz nikt nie musial się męczyć z AutoCC.
Ja na auto czekałem od listopada 2007r - szkoda zdrowia.
Na szczęście nie straciłem zaliczki i moja sytuacja jest juz jaśniejsza.
W niedzielę po powrocie z Rygi dam znać czy było wszysto ok.
Może niektorzy z Państwa też mogą dogadać się z dealerami.
Pozdrawiam
Marcin[/quote]
ziutek

23 Sie 2008, 00:44

a Ty kolego z konkurencji jesteś ???? Jak mówisz, że ktoś kłamie, to może jakieś fakty. Mi się wydaje, że to mało inteligentna walka z konkurencją, a jeśli zostałeś oszukany, to zgłoś do prokuratury. Nie znalazłem o tej firmie ani jednej informacji, że ktoś w ciągu ostatnich 5 lat stracił kasę!

[quote="snoop"]Odradzam zdecydowanie AUTOCC.
Krótko, w moim konkretnym przypadku, po 19 tygodniach od podpisania umowy, po wielokrotnych i bezskutecznych próbach skontaktowania się z jakąkolwiek kompetentną osobą, dowiedziałem sie bezpośrednio od dealera z Estonii, że samochód wogóle nie był zamówiony przez AutoCC. Co więcej dealer sam zerwał z nimi współpracę. Co więcej nie tylko on, ale również wiele firm leasingowych czy banków nie chce słyszeć o współpracy z AUTOCC. Większość informacji na ich stronie to kłamstwo. Firma jest beznadziejnie zorganizowana, nie ma osób kompetentnych, kłamią w żywe oczy. Prezes jest nieosiagalny, a poza nim nikt nic nie wie. Po wpłaceniu pieniędzy przez klienta firma nie daje znaku życia, nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile, nie odzwania, nie informuje o realizacji umowy.
DO KLIENTÓW, KTÓRZY CZEKAJĄ NA AUTA: ADRES AUTOCC TO: MODLIŃSKA 6, WARSZAWA. NIE BAĆ SIĘ TYLKO JECHAĆ I ODZYSKIWAĆ CO WASZE, PÓKI JESZCZE JEST CO. TA FIRMA JEST NA WYKOŃCZENIU. NIE CZEKAJCIE PO 6, 8 MIESIĘCY NA SAMOCHODY BO SIE I TAK NIE DOCZEKACIE.
APEL DO POZOSTAŁYCH: NIE WPŁACAJCIE IM ŻADNEJ KASY (NIE RÓBCIE INTERESÓW) Z AUTOCC.[/quote] :?
ziutek

23 Sie 2008, 00:50

i co benek ??? Poszła sprawa do sądu?

[quote="benek"]hm, dziwię się Wam, że tyle czekacie z rozwiązaniem umowy . Ja też zamówiłem auto, ale minie termin umówiony w umowie, czyli max. 20 tyg i nie czekam ani dnia dłużej, sprawa idzie do sądu ....[/quote] :D
ziutek

23 Sie 2008, 16:22

Widze, ze pracownicy AutoCC zaczeli zostawiac wpisy na forum (ziutek)

Kolego - na tym forum wypowiadają sie ludzie AUTENTYCZNIE OSZUKANI przez tę firmę.

Co z tego jeżeli nawet ktoś odzyskał zaliczke po 6 czy 8 miesiącach zwodzenia, kłamania, mydlenia oczu itd itd. Co to jest za firma, która bierze od klienta pieniądze, ma je wpłacic do dostawcy a tego nie robi przez 6 miesięcy ??? To się nazywa bodajże wyłudzenie i na to jest odpowiedni artykuł w kodeksie karnym ....

Ty dzwonisz i pytasz sie po 6 miesiach jeszcze beszczelnie powiedzą Ci, że "auto będzie transportowane w tym tygodniu" albo, ze "faktura bedzie w tymtygodniu na milion procent". Ty dzwonisz do sprzedawcy a on mówi "jaka faktura", jakie auto ...? Okazuje sie, ze nie dostal zaliczki i nic nie zamówił. WIęc podaruj sobie

Swoją drogą sprawdziłem jeden ciekawy trop - ta firma podaje w internecie informacje (http://im.autocc.pl)_ze
należą do jakiegoś holdingu francuskiego. Klamią , ze maja 30 lat doswiadczenia, ze mieli 30 tys klientow .....
Ciekawa informacja.
Wystarczyło zamówić sobie raport gospodarczy i okazało sie,ze udzialy w firmie AutoCC Sp. z o.o. ma firma "Cleiocars SAS". tylko , ze jest to firemka widmo, ktora we Francji w ogole nie prowadzi zadnej dzialalnosci. Jest to firma widmo, firma wydmuszka, firemka krzaczek (jak kto woli).Jednym slowem firemka, ktora nie prowadzi zadnej dzialalnosci we Francji, nie ma zadnego telefonu we Francji. Pytam sie gdzie ten holding ? Gdzie te 30 lat dzialalnosci ?
kar_m
Nowicjusz

25 Sie 2008, 14:44

Wrzucilem sobie do google "SAS CleioCars" i oto linki, które mi się pojawiły

1.http://www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,4/new/8070/__CleioCars-Polska-teraz-r%C3%B3wnie%C5%BC-dla-rodzimych-klient%C3%B3w.html

"(...)Firma CleioCars Polska należy do grupy CleioCars France, mającej 20 lat doświadczenia na francuskim rynku motoryzacyjnym.

2. http://audi.auto.com.pl/nowe/faq.php

(...) CleioCars Polska sp.z.o.o, została zarejestrowana w Polsce w sierpniu 2004 roku. 100% udziałów posiada firma CleioCars SAS (société par actions simplifiées- spółka akcyjna uproszczona). Firma SAS CleioCars, zarejestrowana w regionie Charentes - Maritime należy do holdingu AutomobilesJM. AutomobilesJM działa na rynku francuskim od prawie 30 lat i jest obecnie jednym z większych dystrybutrów wielomarkowych we Francji.

3. http://www.informator.com.pl/firmy.php?&go=firmy_menu&sterowanie=firmy&pliki=1&stan=1&akcja=pokaz_wyniki&pole_id=198

CleioCars Polska Sp. z o.o.
Autocc.pl-pierwszy broker samochodowy w Polsce. Firma specjalizuje się w sprzedaży nowych samochodów. Ponad 20 marek dostępnych z upustem od 9% do 24%. . CleioCars Polska należy do grupy CleioCars SAS France.

4. http://www.cleio.net/autocc/ecs.htm

" CleioCars Polska należy do grupy CleioCars SAS France"

5. http://www.katalogbiznesu.pl/firma,250.html

"Pierwszy broker samochodowy w Polsce. Firma specjalizuje się w sprzedaży nowych samochodów. Jeździć samochodem kupionym w CleioCars to satysfakcja z nowego samochodu tańszego od 9% do 24%, którego gwarancja i ubezpieczenie są identyczne jak we wszystkich salonach firmowych. CleioCars Polska należy do grupy CleioCars SAS France, która posiada doświadczenie i renomę europejską. Oferta skierowana do klientów indywidualnych jak i instytucjonalnych."

A następnie pojawia się link do "grupy"

http://www.e-cars.fr/ecars/welcome/index.php?accueil=1

W rubryce kontakt pojawia się adres korespondencyjny:

CLEIOCARS SAS
"Chez bureau"
Fr-17 520 ARTHENAC

i telefon do Polski ..... po wyraniu którego pojawia się komunikat "przepraszamy nie ma takiego numeru"

ZWRÓĆCIE UWAGĘ, ŻE OSTATNIA AKTUALIZACJA STRONY JEST W 2005 R.

ZATEM:
- FIRMA NIE PROWADZI ŻADNEJ DZIAŁALNOŚCI WE FRANCJI;
- NIE JEST W OGOLE ZNANA WE FRANCJI ANI W EUROPIE (SKĄD ZATEM OWA RENOMA)
- NIE TWORZY ŻADNEJ GRUPY ANI HOLDINGU. JEST TO ZWYKŁA SPOŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ I MAŁYM KAPITAŁEM ZAREJESTROWANA WE FRANCJI. FIRMA NIE MA ŻADNEGO BIURA, NIE MOŻNA W ŻADEN SPOSÓB SIE Z NIĄ SKONTATKOWAĆ

FIRMA W ZWIĄZKU Z TYM WPROWADZA W BŁĄD POLSKICH KLIENTÓW, PISZĄC, ŻE "NALEŻY DO FRANCUSKIEGO HOLDINGU/GRUPY, MAJĄCEJ 20 LAT DOŚWIADCZENIA". OKREŚLENIE GRUPA CZY HOLDING MAJĄ OKREŚLENE DEFINICJE.

kar_m
Nowicjusz