ZAPYTANIE O AUTOCC sp. z o.o

29 Sie 2008, 05:01

ziutek napisał(a):i co benek ??? Poszła sprawa do sądu?

benek napisał(a):hm, dziwię się Wam, że tyle czekacie z rozwiązaniem umowy . Ja też zamówiłem auto, ale minie termin umówiony w umowie, czyli max. 20 tyg i nie czekam ani dnia dłużej, sprawa idzie do sądu ....
:D

jestem baaaardzo wzruszony, że pracownicy firmy martwią się o klientów.
ziutek, nie martw się. termin z umowy jeszcze mi nie minął. z pewnością dowiesz się o fakcie złożenia pozwu. wyslę ci go do firmy. dla pewnością powiadomię cię również tu na forum.
benek
Nowicjusz

19 Wrz 2008, 17:35

Super że istnieją takie fora:) o mały włos a zamówił bym dziś mazdę kombi 6 właśnie w AutoCC - byłem nawet w ich biurze w Katowicach (parter budynku Altus). Kobieta bardzo miło mnie przyjeła i opowiadała o właśnie zrealizowanych zamówieniach, no i właśnie o dealerze z Estonii i że samochody płyną z Japoni do Finlandii a Estończycy mają wyłączność na region. Widzę jednak że nie warto w to wchodzić. Dziękuję
efik:))
ronin72
Nowicjusz

19 Wrz 2008, 21:47

Witam wszystkich.
Mniej więcej na początku lipca trafiłem na to forum i z pewnym niepokojem śledziłem rozwijający się wątek, jako że 28 marca również zamówiłem samochód w AutoCC we Wrocławiu. Samochód odebrałem dzisiaj - Skoda Octavia II. Zamawiałem wersję Ambiente, a otrzymałem - bez dopłaty - wyższą wersję Elegance (w porównaniu z tym co zamówiłem bogatsza m.in. o Climatronic zamiast klimy manualnej, alufelgi, tempomat, skórzana kierownica i parę dodatkowych drobiazgów). Auto zostało wzięte na firmę w leasing przez EFL, co na pewno wpłynęło na czas realizacji zamówienia bo EFL zadeklarował że zapłaci za auto dopiero po sprowadzeniu go do Polski. AutoCC wyłożyło więc swoje pieniądze (czego jako broker nie musiało robić) i sprowadziło samochód do Wrocławia (ja wpłaciłem tylko zaliczkę - 7,5% i było to dokładnie 28 marca).
Co prawda naczekałem się 5,5 miesiąca, ale nawet biorąc pod uwagę obecną obniżkę w Skoda Auto Polska na Skodę Octavię w wysokości 9500 zł, zaoszczędziłem ok. 17000 zł w porównaniu z zakupem w polskim salonie (moje auto kosztowało 58100 zł przy kursie 1Euro=3,37 zł). Nie ukrywam że oczekiwanie szarpało mi nerwy (a czytanie tego forum w międzyczasie jeszcze bardziej), ale jak się okazuje warto było mieć tytanowe jaja, choć 20 sierpnia miałem prawo rozwiązać umowę.

Mity odnośnie trudnego kontaktu z AutoCC po podpisaniu umowy muszę obalić - cały czas miałem bardzo dobry kontakt z wrocławskim przedstawicielem AutoCC, Panem Tomaszem (błyskawiczne odpowiedzi na maile, pytania itp.), nieco gorszy był kontakt z centralą w Warszawie, niemniej jednak kontakt był. Prezes AutoCC wcale nie jest tak nieuchwytny jak niektórzy tutaj opisują, a przeciętnie rozgarnięta osoba jest w stanie w dwie minuty wygooglać zarówno imię i nazwisko prezesa, jak i jego adres mailowy czy numer telefonu.

Jeśli ktoś jest gotowy na 5-6 miesięcy oczekiwania (może mniej bez zabawy z leasingiem) w zamian za spore oszczędności to wg mnie warto jak najbardziej.
martinez
Nowicjusz

20 Wrz 2008, 13:54

Powiem tak, nie korzystałem z usług Auto CC, zamówiłem auto w Multisalonie. Czekam 3 miesiąc i jak na razie nie wiadomo czy auto w ogóle poszło do produkcji zatem jestem już lekko zdruzgotany. Radzę jedynie uważać. :)
lukasz24
Nowicjusz

05 Wrz 2010, 15:25

tak z ciekawości, to coś jeszcze istnieje?
ja kasę odzyskałem i to z odsetkami ... uff
benek
Nowicjusz

09 Wrz 2010, 18:35

martinez to chyba tomasz ma na imie i slyszalem ze klamie bo przyjaciel go poprosil
"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy punktualność może być niebezpieczna?
    Większość z nas nie lubi się spóźniać. Są jednak sytuacje, w których próba dojechania do celu o umówionej godzinie może zagrażać naszemu życiu. Jak wynika z badań, presja czasowa ma wpływ na styl ...

29 Wrz 2010, 23:28

Wygląda na to że interes wyjebał im się jednak na r..j - strona autocc.pl to już od dłuższego czasu farma linków. Ale ja auto od nich mam na szczęście i choć to już losu zgonu AutoCC nie odwróci, to niedowiarków zapraszam do Wrocławia, 19 września mojej Octavii puknęły 2 lata i jak do tej pory żadnych problemów :-) Tego samego dnia co odbierałem Octi urodziła mi się druga córka :-) Jak by nie patrzeć, wygląda na to że miałem farta, jeszcze miesiąc po mnie mój znajomy też odebrał od nich Octavię, ale potem już się średnio interesowałem, ale z tego co widzę to zgon.
Ostatnio edytowany przez martinez, 30 Wrz 2010, 22:09, edytowano w sumie 1 raz
martinez
Nowicjusz