ZAPYTANIE O AUTOCC sp. z o.o

26 Maj 2008, 08:02

Potrzebuje pilnie informacje od osób , ktore zetkneły sie z firmą autocc sp. z o.o
dostałem informacje że ta firma oferuje /daje mozliwość zakupu nowego samochodu ale dużo taniej bo od dilerów zagranicznych z UE.
interesuje mnie:
1. czy ktoś dokonał juz z Was takiego zakupu?
2. czy to jest jakis lewy przekręt?
3. czy prawdą jest ,że defacto mozna zamówić wybrany model przez internet?
4. czy ktoś został oszukany przez tą firmę?
5 czy jest to dobra ,wiarygodna firma?
prosze Was o pomoc.
pozdrawiam - nissanowaty
nissanowaty
Nowicjusz

28 Maj 2008, 11:27

Witam,

1. znam gościa, który przez tą firmę kupił audi q7 4,2 tdi quattro, ponoć czekał bardzooo długo ale się doczekał eleganckiego modelu, drugiego takiego w polsce ze świecą szukać, jako ciekawostkę podam,że samochód jeździ po bielsku- białej i okolicach.
2. raczej nie jest to przekręt, firma istnieje 5 lat
3. przez internet chyba nie można zamówić, ale są oddziały w różnych miastach, może warto się wybrać osobiście
4. pojawiają się różne sygnały na innych forach, że autocc to oszuści, ale de facto, nikt nie pisze, że zamówił i nie dostał samochodu, trudno wyczuć
5. firma jest pewnie dla ludzi, którzy mają stalowe nerwy i anielską cierpliwość, bo kwotę płaci się przed odbiorem...

pozdrawiam i życzę udanych zakupów
mazda fan&fun
mazda 121
Nowicjusz

29 Maj 2008, 14:51

---
Ostatnio edytowany przez marekk 15 Wrz 2008, 17:28, edytowano w sumie 8 razy
marekk
Nowicjusz

11 Cze 2008, 21:53

Witam,
Użytkownik Marekk ma całkowitą rację - nic dodac nic ując.
Ja podpisałem umowę z Autocc w grudniu 2007 roku i do dnia dzisiejszego nie jestem posiadaczem zamówionego auta (termin realizacji w umowie 10-12 tyg.).
Pan Łukasz pracownik firmy nie potrafi udzielic żadnej odpowiedzi bez konsultacji z tajemniczym szefem.
Wysłałem do Autocc oficjalne pismo o zerwanie umowy i zwrot wpłaconej zaliczki.
W odpowiedzi zostałem poinformowany, że zaliczki nie otrzymam i mogę sprawę do sądu skierowac lub do wszystkich świętych się poskarżyc.
Tak też zrobiłem złożyłem pozew do sądu i równocześnie zgłoszenie o wyłudzeniu na policji.
O rozwoju sprawy poinformuję.
Chcecie Państwo spokoju nie zadajcie sie z autocc.
Pozdrawiam
rogal
Nowicjusz

01 Lip 2008, 17:42

Witam.
Mam ten sam problem z Autocc co wcześniej opisany. Niby samochód jest, ale brak dokumentów , to nie ma prezesa aby refakturował go, po czym jest prezes ale faktura została źle wystawiona przez dealera w Estoni itp. Mam propozycję : może opisać całą sprawę w TVN Turbo - ja już czekam na samochód 20 tygodni.
seba616
Nowicjusz

01 Lip 2008, 20:36

Jestem kolejną osobą, najprawdopodobniej oszukaną przez AutoCC. Umowę na dostawę samochodu SUBARU LEGACY podpisałam z tą firmą w grudniu 2007, w lutym 2008 roku wpłaciłam zaliczkę na podstawie faktury wystawionej przez AutoCC. I od tej pory nie sposób było się czegokolwiek dowiedzieć. Wielokrotne próby uzyskania jakiejkolwiek informacji kończyły się stwierdzeniami pracowników AutoCC:
„nic nie wiadomo”,
„proszę zadzwonić jutro, ...pojutrze, ...za tydzień”,
„mamy kłopot z dostawcą”,
„zmieniamy dostawcę”,
„prezes rozmawia z dostawcą”,
„proszę rozmawiać z prezesem”.
I oczywiście tzw. prezes każe zadzwonić jutro, pojutrze.
Prezes opowiada bajki, że samochód płynie z Japonii (!!!) i za trzy tygodnie będzie w Polsce. Naturalnie mijają 3, 4, 5 tygodni i samochodu nie ma. Na słane do AutoCC pisma nikt nie odpowiada.
Podejrzewając nieuczciwość w działaniu AutoCC, lada dzień zamierzam skontaktować się z prawnikiem i skierować pozew do sądu przeciwko tej firmie.
ewac
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Które kontrolki w samochodzie zwiastują problemy?
    Kontrolki znajdujące się na desce rozdzielczej samochodu mogą pełnić funkcje ostrzegawcze, informacyjne i alarmujące. W przypadku większości z nich wiadomo, co należy zrobić w momencie, gdy się zaświecą. Zdarzają się jednak ...

07 Lip 2008, 20:25

---
Ostatnio edytowany przez marekk, 14 Wrz 2008, 21:45, edytowano w sumie 1 raz
marekk
Nowicjusz

07 Lip 2008, 22:18

Z tego co ja ustaliłem coraz więcej firm leasingowych nie chce płacić za faktury wystawione przez AutoCC - i tu się robi problem. Z tymi uszustami może być tak, że teraz powystawiają jakieś lipne faktury , firmy leasingowe je zapłacą a my nie dostaniemy samochodów, ale dług będziemy spłacać . Kiedyś firma nazywała się CleoCars i również miała problemy , firma została zliwkidowana ale powstała nowa Auto Cleo Cars czyli w skrócie AutoCC. Z tego co teraz ustaliłem firma Auto CC na przełomie 2007 i 2008 roku miała problemy z komornikami i została zajęta dość duża kwota, być może nasze zaliczki poszły na spłatę zobowiązań AutoCC. Ja nie mogę się doprosić potwierdzenia, że mój samochód został zamówiony w Estoni. A tak nawiasem mówiąc jest to spółka z o.o. więc w razie czego możemy się ........ .
seba616
Nowicjusz

07 Lip 2008, 23:05

---
Ostatnio edytowany przez marekk 14 Wrz 2008, 21:46, edytowano w sumie 2 razy
marekk
Nowicjusz

08 Lip 2008, 07:29

Witam,

Bynajmniej to co napisze ponizej nie ma na celu jakiejkolwiek obrony AutoCC. Ile nerwow zjadlem, ile stresu przez ta firme to moje...

Podobnie jak pozostale osoby, w grudniu 2007 zlozylem stosowne zamowienie i na poczatku stycznia wplacilem zaliczke...
Jak zapewne sie spodziewacie samochodu nie zobaczylem do tej pory (oczywiscie juz na niego nie czekam umowy stracily swoja moc).
Moja sytuacja byla jednak o wiele gorsza bo ja zaplacilem CALOSC kwoty na podstawie faktury i mialem miec samochod w przeciagu dwoch tygodni... Tak mialo byc na poczatku kwietnia (wtedy wlasnie zaplacilem calosc kwoty). Do konca czerwca dzialaly podobne mechanizmy jak opisywane... Takze dzownilem do estonii do dealera. Tam dowiedzialem sie, ze numer VIN podany na proformie koncowej jest im nieznany, wtedy wlasnie pojawily sie moje pierwsze obawy (ale poniewaz Prezes zadzwonil do mnie osobiscie to troche sie uspokoilem).
A teraz cos co zapewne wielu zaskoczy:
- mialem juz nawet odebrac samochod i pojechalem do Katowic, ale przyjechal nie ten co zamawialem (albo nie dla mnie)... Zeby bylo smiesznie to musialem przenocowac w Katowicach bo transport sie spoznial - na koszt AutoCC. Jak sie okazalo, ze wbrem zapewnieniom nie ma mojego samochodu i po tym jak mnie trafil szlag to prezes wynajal mi samochod, ktorym wrocilem do domu. Wlasciwy samochod mial byc dostarczony w przyszlym tygodniu. Oczywiscie nie byl to takze nastepny tydzien. Wtedy juz mialem dosyc i zwrocilem samochod do wypozyczalni (placil za to prezes). Po BARDZO ostrych naciskach, grozeniu prokuraura (juz rozmawialem z prawnikiem i przygotowywalem wniosek), po daniu ultimatum, ze jak nie zwroca mi pieniedzy natychmiats to zglosze doniesienie o popelnieniu przestepstwa stal sie CUD!!!! CALOSC kwoty wplynela na moje konto.
Moze takze dlatego, ze mialem 2 numery telefonu kom. prezesa (znam angielski i nawet 2 razy z nim rozmawialem). Moja upierdliwosc chyba zaoowocowala bo oprocz dzwonienienia na te numery (nikt nie odbieral, moglo to byc jednak bardzo dokuczliwe) + dziesiatki sms-ow no i obd zwanianie biura w Warszawie...

Suma sumarum... To w moim przypadku nie jest zle, co prawda nie mam samochodu (i juz drugi raz nie przelalbym AutoCC zlamanego grosza) to mimo wszystko nie stracilem ogromnej sumy pieniedzy!!!
biniu01
Nowicjusz

09 Lip 2008, 19:34

Witam,
jestem od 7 dni posiadaczem nowego Audi A6 Allroad Quattro 3.0 TDi wykonanego w fabryce Audi w Luebeck w Niemczech wg mojej specyfikacji i zrealizowanego za pomoca Brokera AutoCC sp. z o.o.
Auto zamowilem i zaliczke w wysokosci 7,5% zaplacilem w listopadzie 2007.
Auto mialo byc zgodnie z umowa z Brokerem za 8-12 tygodni. Po 3 miesiacach sie zaczalem denerwowac, poniewaz nic sie nie dzialo. Jednoczesznie sie zorientowalem, ze przeslalem zla konfiguracje i poprosilem AutoCC o zmiane.
Za pomoca Brokera udalo sie konfiguracje zmienic bez dodatkowych oplat (kwestia jest, czy byl w ogole juz w lutym 2008 w produkcji - ale to jest juz niewazne).
Liczac czas od zlozenia zamowienia do momentu odbioru samochodu uplynelo 7,5 miesiaca (trzeba tez przyjac, ze z powodu zmiany pierwotnej konfiguracji czas realizacji sie przedluzyl o min. 2 miesiace).
Byl moment, ze zwatpilem i napisalem do Audi AG w Niemczech, ktore sie zajelo moja sprawa i sprawdzalo stan zamowienia. Pozniej bylem informowany przez przedstawiciela Audi o stanie realizacji, transportu, etc...
Czekanie sie jednak sie oplacilo. Audi zostalo wykonane zgodnie z moja konfiguracja i roznica ceny miedzy zakupem w Polsce w ASO Audi i zakupu przez Brokera AutoCC wynosi ponad 73.000,- PLN.
Wg konfiguratora na stronie audi.pl moje auto kosztowaloby w Polsce 254.686,88 PLN.
Pozdrawiam,
Peter

P.S. W ASO Audi w Polsce juz kupilem nowe Audi A4 Avant 1.9 TDi, ale po doswiadczeniu z AutoCC, wole u nich kupic nastepne. Zostalo mi de facto na nowe Audi A3.
P.P.S. w razie pytan: [email widoczny po zalogowaniu]
pala7465
Nowicjusz

09 Lip 2008, 21:39

Jesteś już szczęśliwym posiadaczem audi a6 , na które czekałeś jedyne 7,5 miesiąca. Specyfikację samochodu można zmienić jeżeli chodzi o Audi na 1 miesiąc przed montażem samego samochodu i nie wiąże się to z opóźnieniem. Ja na samochód czekam jedyne 5 miesiący i w/g pana Łukasza z Autocc jak mi mówił przez telefon miesiąc temu samochód był już na placu u dealera w Estoni jednak to w Estoni było jakieś święto, to prezes Autocc nie zdążył na samolot i faktury nie było. W pewnym momencie faktura znalazła się już u nas w kraju i wystarczyło ją przefakturować/ na fakturze już miały być nr VIN mojego pojazdu/ , trwało to jakiś tydzień , a nastęnie okazało się że dealer w Estoni źle wypisał fakturę , którą znowu należało odesłać do Estoni w celu poprawienia. Zwróciłem się do Autocc aby przesłali mi nr VIN mojego samochodu , abym mógł sprawdzić czy samochód został rzeczywiście wyprodukowany - takich numerów nie otrzymałem do dnia dzisiejszego mimo pisma mojej kancelari adwokackiej. W piśmie prosiliśmy również o dokumenty potwierdzające samo zamówienie takiego pojazdu i też nie otrzymaliśmu odpowiedzi. Wniosek jest taki, że samochód nie został jeszcze nawet zamówiony. I jak takiej firmie wierzyć. Jak w razie otrzymania faktury/ może będzie prawdziwa/ przelać pieniądze i co będzie jeżeli będę czekać na samochód w Katowicach a on nie przyjedzie. Czy kiedyś odzyskam swoje pieniądze???
To co ta firma robi jest kpiną. W salonie w chwili obecnej na Audi Q7 bo takie zamówiłem czeka się max 3 miesiące a ja już czekam jedyne 5 miesięcy i końca nie widać . W chwili obecnej moja kancelaria adwokacka wystosowała pismo do Autocc o zerwanie umowy. Czekamy na odpowiedź 14 dni i kupuję sobie inny samochód a sprawa o odzyskanie zaliczki będzie toczyć się w sądzie . Mam nadzieję , że sprawę wygram. Jeszcze kwestia odzyskania pieniędzy. Z tego co wiem do tej pory wszyscy , którzy nie otrzymali samochodów dostali zwroty zaliczek nawet z odsetkami i odszkodowaniami , ale czy będzie tak nadal tego nikt nie wie. Być może Autocc musi szukać dalej takich jak my i czekać , aż wpłacą zaliczki bo z tych zaliczek my dostaniemy swoje wraz z odsetkami a oni będą czekać , aż znowu następne osoby skuszą się u nich na pojazdy. I tak zamyka się ten cały biznes w Autocc. Z wpłacanych zaliczek przez nas wypłacane są zasądzone przez sądy odszkodowania i tak dalej. Ciekawe jak długo można tak kierować firmą , jeszcze z o.o. , którą w każdej chwili można zamknąć i wyjechać sobie z Naszą kasą na fajne wczasy.
Pozdrawiam wszystkich cierpliwych
seba616
Nowicjusz

15 Lip 2008, 08:14

Witam,
Moją sprawe opisałem na portalu TVN Turbo (program Turbo Kamera).
W dniu wczorajszym dostałem e-mailową odpowiedź, że chetnie opiszą moją sprawę.
Poszukuję chętnych do wystąpienia w programie razem z nami.
Zainteresowanych proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Marcin
rogal
Nowicjusz

18 Lip 2008, 15:39

Witam,
W ramówce TVN Turbo nie znalazłem takiego programu Turbo Kamera. Kiedy to może lecieć?
Pzdr
benek
Nowicjusz

19 Lip 2008, 18:27

Witam,
Chyba w czasie wakacji program jest zawieszoy.
Podaje link do informacji o programie:
http://wiadomosci.mediarun.pl/news/23834
Pozdrawiam
rogal
Nowicjusz