Zapytanie o konkretne oferty autek

08 Sty 2011, 15:02

Szukam auta z gazem, lub w dieslu, solidnego ( odpadają więc Włochy i Francja ). Do max 2.0 pojemności, do 9500 zł.

Znalazłem takie oto oferty :

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do oferty na Allegro wygasł]

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Może ktoś z was widział te samochody? Oferty wydają się być interesujące. A na zdjęciach nie widać by były bite. Domyślam się, że liczniki są kręcone. Najbardziej zainteresowała mnie oferta tego Audi A3. Co o tych czterech propozycjach myślicie?
Loczek
Początkujący

08 Sty 2011, 15:10

Z tych polecam Hondę. jeśli zadbana to będzie praktycznie bezawaryjna. Plusem jest że jak kupisz benzyne to zazwyczaj mniejszy przebieg niż diesla bo w autach w tym wieku nie spodziewałbym się przebiegu mniej niż 300 tys jeśli chodzi o diesla.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

08 Sty 2011, 15:22

1 po tak zrobionych zdjęciach nic nie można powiedzieć
2 jednak coś robione w przodzie może bity
3 chyba też przód i prawy bok
4 nowe lub po regeneracji reflektory ,tylna klapa troszkę nie równo stoi
generalnie jednak kupując auta w takie kwocie i roczniku trzeba się liczyć że bezwypadkowych to raczej nie ma
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Sty 2011, 15:50

w audi zobacz sobie złączenie maski z bokie... przy reflektorze.. porównaj pierwsze zdjecie z drugi.. nie jest równo;) wiec coś z maską nei tak było... W hondzie typ napisał ze w stanie dobrym a to coś znaczy;) przynajmneij typ szczery zazwyczaj sie pisze w idealnym albo bardzo dobrym... a skoro typ tak nie napsał to pewnie ma powód... Aczkolwiek 10tys... wiec nie można oczekiwać cudów :) Tak z innej beczki to te przebiegi są troche smieszne:D
pop1
Początkujący

Miejscowość: nikad

09 Sty 2011, 10:58

Skoro uważacie, że te propozycje są chybione, to napiszę moje oczekiwania względem samochodu.

1. Wyłącznie diesel lub gaz.

2. Auto nie może być rozmiarów Opla Corsy, gdyż jest mi potrzebne głównie do dojeżdżania 4 x w miesiącu do Wrocławia - pi razy oko w 2 strony 300 km. Bardzo często zabieram ze sobą znajomych, co pozwala zachować pełną kieszeń po zrzutce na paliwo :oops:

3. Wolałbym, żeby moc była większa niż standardowe 90 koni oferowane przez silniki 1.9.

4. Niezbędna klimatyzacja. Nadchodzą upały, a ja już miałem auto bez klimy z szyber dachem. Paranoja.

5. Cena do 9 - 9500 zł.

Myślałem nad Astrą, Passatem, Audi A4, a nawet Fiatem Bravo.

Pomóżcie. :!: :neutral:
Loczek
Początkujący

09 Sty 2011, 11:02

Gallant, Avensis, Accord, Kappa. Przy takich przebiegach polecam PB+LPG.
fiko7
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Bezpieczna podróż Twojego psa
    Przez wielu kierowców pies traktowany jest jako pełnoprawny członek rodziny i tak też traktuje go ŠKODA: czeski producent posiada kompleksową ofertę akcesoriów, dbających o bezpieczeństwo czworonożnych ...

09 Sty 2011, 11:17

Nad Kappą też myślałem. Tylko prawdę powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia jak kształtują się ceny części, jak wygląda ich dostępność, oraz czy jest problem z odsprzedażą takiego autka. Prawda jest taka, że Lancia nie jest popularną marką w Polsce, co z pewnością wiąże się z tym, że nie u każdego mechanika ją naprawię.
Wydaje mi się, że i Gallant i Accord były by rozsądniejszym wyborem.
Loczek
Początkujący

09 Sty 2011, 11:53

Astra, Vectra - jeżeli chodzi o auta niemieckie. Z Japończyków Mazda 626, Nissan Primera, Toyota Avensis. Masz trochę aut do wyboru, ale najlepiej się przejechać się wszystkimi i będziesz wiedział, w którym się dobrze czujesz.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

09 Sty 2011, 11:55

Włoszczyznę odrzuciłeś na początku to po co do niej wracasz?
Accord, myślę że najtrwalsze auto a tych które wymieniali,
Z solidnych niemieckich to zostaje Audi A4 1.8 20V.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

09 Sty 2011, 16:15

Kappa jest bardzo wygodna, ceny są dość tanie a eksploatacja nie przyspaża problemów. Auto jest mało znane i poprzez to niedocenione, ale Ci co je znają użytkują przez lata. Pod względem komfortu i wygodny zdecydowanie lepiej niż Japońscy konkurenci. Zauwaz ile tych aut jeździło jako auta rządowe więc jakis powód musiał byc że akurat te auta wybierano.
fiko7
Stały forumowicz