Zapytanie odnosnie Leona

11 Lut 2020, 22:38

witam wszystkich
pytanko mam, czy w leonie 2.0 tdi w automacie (16 rok) w wersji 150 i 184km sprzeglo jest takie same?
czytalem tez ze wersja150km bedzie bardziej oszczedna, czy tak faktycznie jest?
ktos tez powiedzial ze jakby co to mozna mape zmniec w wersji 184km zeby mniej palilo...
ktos zapyta po co pchac sie w wersje 184 i cudowac z mapowaniem jak mozna bez cudow zakupic 150 i jezdzic..
ano prawda, tyle tylko ze mam mozliwosc kupna praktycznie nowego auta tyle ze w mocniejszej wersji a chodzi mi o to zebym mogl nim troche popracowac zanim skrzynia zacznie sie sypac...
pietro77
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

12 Lut 2020, 11:10

Kupuj to co jest w lepszym stanie. Najmocniejsze wersje są rzadsze na rynku, więc ciężej je kupić w dobrym stanie. Po zakupie i tak sobie to wystroisz i podniesiesz moc (w granicach rozsądku).
W internecie nie znalazłem informacji o sprzęgle, ale na pewno te silniki różnią się turbosprężarką.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porządne opony to klucz do bezpiecznych wyjazdów
    W okresie świąteczno-noworocznym i ferii zimowych, gdy setki tysięcy z nas wyrusza na zasłużony wypoczynek, należy pamiętać o kluczowych kwestiach związanych z bezpieczeństwem na drodze. Według badań aż 70% Polaków ...
    Jaki wpływ na prędkość ma hałas silnika, a jaki muzyka?
    Badania wykazują, że hałas silnika ma wpływ na prędkość, z jaką jedzie kierowca. Gdy kierowca nie słyszy natężenia pracy silnika, jeździ szybciej i znacznie zaniża szacowaną przez siebie prędkość, z jaką się porusza*. A jak ...