Zardzewiałe błotniki

15 Kwi 2015, 13:18

Mam problem w moim golfie zardzewiały błotniki. Chciałbym je zrobić sam, mam już chyba wszystko czego będę potrzebował (szpachla, lakier bezbarwny, baza) jedyne czego potrzebuje to podkład. Może ktoś poradzić jakiego użyć podkładu(akrylowy, epoksydowy) ? Czy potrzebuje jakiegoś środka który wchodzi w reakcje z rdzą?
Mati3436
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 5-2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW Golf V
Silnik: 1.6 102KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

16 Kwi 2015, 17:49

Jak udało Ci się zedrzeć rdzę do gołej blachy to wystarczy epoksyd ale jak są jakieś wżerki to podkład reaktywny, akrylowy i dopiero szpachla później znowu akryl, kolor i bezbarwny.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

19 Kwi 2015, 10:17

Mam jeszcze pytanie czy taki podklad reaktywny bedzie dobry ?http://allegro.pl/podklad-reaktywny-protect-340-0-4l-novol-i5216294989.html
I czy taka kolejnosc dzialan bd dobra podklad reaktywny, podklad akrylowy, baza i lakier bezbarwny
Mati3436
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 5-2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW Golf V
Silnik: 1.6 102KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

29 Maj 2015, 08:18

Słuchajcie, mam to samo. Skąd się to bierze? Ja nie będę sama tego naprawiać bo raczej nie dam rady, więc wymieniam, ale chciałabym na przyszłość mieć spokój, co robić żeby te błotniki nie rdzewiały?
bask
Początkujący

Auto: Opel

02 Cze 2015, 09:49

No nie ma opcji, jak juz skorodowało to trzeba wymienić. Ale warto zabezpieczyć się na przyszłośc żeby nie wymieniac non stop na nowe. Ja mam w garażu Nanoprotech i raz na ruski rok psikam takie czesci. Nano technologia fajny wynalazek bo masz pewność, że wilgoć zadna nie wlezie.
Bryben
Nowicjusz

Auto: BWM E36
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...