Zarobki - kierowcy startujacy wsmp czy dsmp

21 Sie 2009, 08:02

Mam takie troszeczke dyskretne pytanie,mianowicie ile moga zarabiac kierowcy startujacy wsmp czy dsmp (przyjmijmy tych najlepszych) bo jak sam wywnioskowalem ich liczne testy i wyscigi nie pozwalaja na normalna prace a z czegos przeciez musza zyc?

[ Dodano: Pią Sie 21, 2009 12:48 ]
rozumie ze nie jestescie obeznani w temacie?
Ostatnio edytowany przez kraksa 21 Lis 2009, 14:08, edytowano w sumie 2 razy
kraksa
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

07 Wrz 2009, 23:51

kraksa napisał(a):Mam takie troszeczke dyskretne pytanie,mianowicie ile moga zarabiac kierowcy startujacy wsmp czy dsmp (przyjmijmy tych najlepszych) bo jak sam wywnioskowalem ich liczne testy i wyscigi nie pozwalaja na normalna prace a z czegos przeciez musza zyc?

[ Dodano: Pią Sie 21, 2009 12:48 ]
rozumie ze nie jestescie obeznani w temacie?

Nikt nie lubi kiedy inni liczą jego pieniądze...
Poza tym, w większości przypadków kwestie finansowe umów są objęte klauzulą niejawności...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

26 Gru 2009, 15:57

wsmp, dsmp, czyli mowa o wyścigach :wink: otóż w 99% przypadków ci kierowcy (podobnie jak w innych dyscyplinach motorsportu nie zarabiają, a nierzadko muszą inwestować własne środki żeby brać udział w zawodach. tak było, jest i będzie, a pracę, naukę i inne kwestie muszą po prostu dostosować do swojej pasji, co nie jest łatwe.
rallyfan
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

26 Gru 2009, 20:52

Dokładnie. Tak samo w RSMP. W 99% przypadków występujący kierowcy wkładają potężne pieniądze z własnych firm - zobacz Dydkę, Sołowowa czy Czopika. Myślałeś, że szybko zrobisz licencję R2, potem R1 (lub od razu W) i zaczniesz dobrze zarabiać? Nie, nie tędy droga :mrgreen:
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

26 Gru 2009, 23:04

Takich rzeczy się nie robi dla pieniędzy. Ja startuje w PZMocie, licencje mam i troche w tym temacie siedze. Ogolnie większość kierowców kocha to i nie zarabiają na tym nic w wręcz sami do tego dopłacają. W zasadzie to nawet taki Hołowczyc czy Kuzaj nie zarabiają na samych rajdach a na swoim wizerunku, który wykreowali dzięki temu sportowi.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

11 Lut 2010, 20:40

No to moje marzenie prysło.
Od pierwszych kroków pragnąłem się ścigać, teraz wiem że muszę na to nieźle zarobić
Kaminsky
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: POZNAŃ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Shooting brake, czyli sportowe kombi
    Określenie shooting brake od dekad wywołuje wiele emocji wśród fanów motoryzacji. W internecie możemy znaleźć mnóstwo wizualizacji prezentujących popularne sportowe samochody w takiej odsłonie. Wielu ...

04 Mar 2010, 11:54

Chyba ,że masz mega talent to znajdziesz jakiegoś sponsora ;)
RyWe
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

05 Mar 2010, 22:01

RyWe napisał(a):Chyba ,że masz mega talent to znajdziesz jakiegoś sponsora ;)

Niestety sam talent nie wystarczy, dobrym przykładem jest Tomek Kuchar, którego uważam za jednego z najlepszych kierowców rajdowych w polsce, szuka i szuka sponsora i narazie słabo to wygląda...
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków