Zarówki H7 i W5W świecące barwą białą zimną

21 Sie 2019, 09:53

Hej, chciałabym wymienic zwykle zarowki h7 i w5w ktore swieca barwa żółta na te ktore świecą barwa biala zimna w nocy i w dzień.

Szukam zarowek z homologacja o mocy 55W.
Wiem, ze te ktore maja 5000-6000 K wydaja swiatlo barwy zimnej białej.
Ciezko mi idzie znalezienie odpowiednich i najlepszych w tych parametrach ktore podałam. .
Tak jak napisslam zalezy mi na takich ktore swieca tylko na bialo, nie oslepiaja kieriwcow z naprzeciwka,posiadsja homologacje i maja moc max 55w, moze mniec mniejsza ilosc K tylko aby swiecily barwa biala zimna,nie musi byc efekt xenonu.

Przed chwila natknelam sie na

https://www.ucando.pl/p/zarowka-h7-xenon-silver(2szt.)-bosch-1-987-301-087/N-U10C016D921-1457?&gclid=EAIaIQobChMI5cWOgb2T5AIVi5AYCh3H0QTeEAQYDiABEgIxw_D_BwE

Wiem ze wydaja one barwe biala, bo mialam o podobnych parametrach z marketu tylko niestety swieca slaba barwa biala zimna, a wolalabym mocniejsza barwe.

Dobre polaczenie ,dopasowanie ze soba tych dwoch zarowek tez by mnie satysfakcjonowala

Pozdrawiam,
Marta
martanowak94
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

21 Sie 2019, 10:23

Moim zdaniem jedne z najlepszych żarówek które świecą białą barwą i dają sporo światła to Philips White Ultra Vision 4200K [link do oferty na Allegro wygasł] Te żarówki miałem u siebie w samochodzie i byłem z nich zadowolony dlatego też polecam :)
Inne jakie mogę polecić to Bosch Gigalight które świecą bardzo dobrze białym światłem i ładnie oświetlają drogę ale bardziej zbliżony do ksenonów jest model Bosch Ultra White 4200k. Tylko te drugie moim zdaniem trochę słabiej oświetlały drogę od Gigalight za to światło było faktycznie jaśniejsze bardziej zbliżone do xenona.

Pamiętaj żeby kupić markowe żarówki bo te "no name" w większości przypadków to straszna lipa.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

22 Sie 2019, 20:36

Cichy77 napisał(a):Moim zdaniem jedne z najlepszych żarówek które świecą białą barwą i dają sporo światła to Philips White Ultra Vision 4200K [link do oferty na Allegro wygasł] ... 7619562425 Te żarówki miałem u siebie w samochodzie i byłem z nich zadowolony dlatego też polecam

Ja mam obecnie założne te żarówki w dwóch samochodach i potwierdzam zdanie kolegi :ok: Tylko trzeba poszukać tańszego zestawu, bo ten to jakiś drogi jest.
Cichy77 napisał(a):Inne jakie mogę polecić to Bosch Gigalight które świecą bardzo dobrze białym światłem i ładnie oświetlają drogę ale bardziej zbliżony do ksenonów jest model Bosch Ultra White 4200k. Tylko te drugie moim zdaniem trochę słabiej oświetlały drogę od Gigalight za to światło było faktycznie jaśniejsze bardziej zbliżone do xenona.

Dopowiem, że ani jedne ani drugie nie umywają się do Philips-ów. Jedyna wada H7 to taka, że szybko się przepalają. Ale na to nic nie poradzimy, że mamy w samochodach akurat H7 a nie H1. H1 są wytrzymalsze.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Sie 2019, 08:50

MotoAlbercik napisał(a):Jedyna wada H7 to taka, że szybko się przepalają.
To prawda ale obecnie mamy do jazdy dziennej ledy więc używamy ich tylko w nocy i w tunelach, na parkingach podziemnych. Przy takim wykorzystaniu powinny spokojnie około dwóch lat wytrzymać :)
Cichy77
Forumowicz VIP

31 Sie 2019, 18:06

Cichy77 napisał(a):To prawda ale obecnie mamy do jazdy dziennej ledy więc używamy ich tylko w nocy i w tunelach, na parkingach podziemnych.

No tu, bym jak zwykle polemizował :)
Jest dużo samochodów, które nie mają fabrycznych dziennych i nie mają też dziennych dokładanych. Nie w każdym aucie można dołożyć dzienne, żeby nie oszpecić auta.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Wrz 2019, 11:07

MotoAlbercik napisał(a):No tu, bym jak zwykle polemizował
Pewnie że można :ok: w sumie to dosyć szeroki temat.

MotoAlbercik napisał(a):Jest dużo samochodów, które nie mają fabrycznych dziennych i nie mają też dziennych dokładanych
Teraz nowe wszystkie mają :) starsze oczywiście mogą nie posiadać takich świateł.

MotoAlbercik napisał(a):Nie w każdym aucie można dołożyć dzienne, żeby nie oszpecić auta.
Da się w każdym ale to kwestia ceny. Bo takie ładnie wbudowane w zderzak które będą wyglądały jak oryginalnie założone to już spory koszt i nie każdy tym bardziej w starszym aucie się na taki zabieg zdecyduje :)
Cichy77
Forumowicz VIP