REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ale ja wolałem kupić takie, co świecą na biało i ostatnio jak kupuję, to celuję w takie, co dają więcej światła o 90%
jacus19 napisał(a):Moim zdaniem warto dopłacić trochę za tę żarówkę, bo dłuższy zakres świecenia na prawdę się przydaje, szczególnie że jeździ się w trasy.
jacus19 napisał(a):A widziałeś Silverstar'y 2.0? Podobno mają 60% więcej światła.
MotoAlbercik napisał(a):jacus19 napisał(a):Moim zdaniem warto dopłacić trochę za tę żarówkę, bo dłuższy zakres świecenia na prawdę się przydaje, szczególnie że jeździ się w trasy.
Każda, stuningowana żarówka świeci dalej - można to przeczytać na opakowaniu. Np. żarówki, kóre świecą ...% mocniej, świecą też dalej. Tylko żeby żarówka świeciła dalej, to musi świecić wyżej. A jak świeci wyżej, to oślepia innych. Sprawa jest prosta. I jak wspomniałem po wyregulowaniu reflektorów, takie żarówki tylko świecą jaśniej, ale już nie dalej. I tak powinno być. Trzeba się liczyć z innymi kierowcami. A więc jak się kupuje żarówki, o których piszemy, nalezy jechać na SKP celem wyregulowania reflektorów.
jacus19 napisał(a): (po wymianie zawsze trzeba by ustawiać reflektor od nowa).