Żarówki - słabe oświetlenie drogi Audi A4 B6

12 Sty 2019, 19:35

Witam, posiadam Audi a4b6 2003r. 2.0 benzyna. Jakiś czas temu kupiłem te auto, i doskwiera mi słabe oświetlenie drogi w tym aucie, gdy jest ciemno i nie ma zapalonych przy drodze lamp, bez świateł długich mam naprawdę ograniczona widoczność. Nie znam się za bardzo i nie wiem jakie mogę mieć żarówki, natomiast jakie byście polecili które by dobrze oswietlily drogę?
Zaczek
Początkujący

Zdjęcia: 2

12 Sty 2019, 21:32

Zaczek napisał(a): doskwiera mi słabe oświetlenie drogi w tym aucie, gdy jest ciemno i nie ma zapalonych przy drodze lamp,
Pierwszy krok jaki Ci proponuję to sprawdz jak masz ustawione pokretlo reczne gdzie ustawiasz sobie poziom oswietlenia/oczywiscie jezeli takowe jest/.Normalnie powinno byc ustawione na zero.Jezeli tam jest wszystko ok to azymut na SKP i niech sprawdzą czy są prawidlowo ustawione reflektory.Dopiero po tym jak jest ok to myśl o wymianie zarówek...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Sty 2019, 23:28

Powiesz mi gdzie takowe pokrętło się znajduje? Wybacz zielony jestem
Zaczek
Początkujący

13 Sty 2019, 09:23

https://www.google.com/search?client=fi ... Pp9lI6zbCM:

powinno byc ustawione na 0, dodatkowo pytanie w jakim stanie są lampy? nie są zmatowiałe? no i kwesti żarówek bo mogą być chińskie i tu może być problem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Sty 2019, 09:58

Szczerze to mało się orientuję we wszystkim co piszecie. Gdzie najlepiej się udać by to wszystko posprawdzac?
Zaczek
Początkujący

13 Sty 2019, 10:00

Czego dokładnie nie rozumiesz?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz Arocs, warianty modelowe, silniki, budowa
    Mercedes-Benz zostawia konkurentów z tyłu, konsekwentnie odświeżając swoją paletę produktową i rozszerzając ofertę silników zgodnych z normą Euro VI. Pod koniec stycznia uczestniczyliśmy w premierze Arocsa – ...
    Strefy "Tempo 30 km/h" - czy to tak naprawdę działa?
    Rośnie popularność stref "Tempo 30" w miastach zarówno na świecie, jak i w Polsce, bo statystyki pokazują ich dużą efektywność. Miasta odnotowują spadki liczby wypadków od 10 do ponad 40%. Strefy te coraz częściej ...

13 Sty 2019, 16:46

Zaczek napisał(a): Gdzie najlepiej się udać by to wszystko posprawdzac?
Tak jak pisałem wcześniej-na Stację Kontroli Pojazdow i powiedz im o co Ci biega.Mysle ze jak trafisz na kumatego diagnostę to wszystko sprawdzi i powie w jakim stanie są reflektory..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

15 Sty 2019, 14:34

Jak się nie orientujesz to zrób tak jak pisze [email widoczny po zalogowaniu] U ciebie problemem mogą być wypalone odbłyśniki, kiepskiej jakości żarówki, zniszczone klosze reflektorów i źle ustawione światła choć to ostatnie przypuszczam że będzie ok.

Możesz wrzucić nam zdjęci przednich lamp to zobaczymy jak one wyglądają wtedy może coś uda się więcej o nich powiedzieć.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!