Zasilanie wzmacniacza

21 Sie 2024, 17:02

Volvo V40 2014r

Cześć, mam pytanie, czy ktoś wie jak poprowadzić kabel (+) z akumulatora do wnętrza samochodu, żeby podłączyć wzmacniacz? Czy jest gdzieś otwór, przegroda czy coś? Szukałem już chyba w każdym zakamarku ale tam wszytko jest tak upchane i uszczelnione że chyba w ogóle nie da się tego zrobić :? , ma ktoś jakiś pomysł , albo ktoś to już robił ?
Dzięki za odpowiedź
Damian090299
Nowicjusz

• 22 Sie 2024, 07:46

Namierz gdzie wchodzi główna wiązka i tam soe wbij w gumową przelotkę.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Sie 2024, 16:31

Znalazłem taki gruby kabel na miejscu pasażera pod wykładziną z lewej od tunelu środkowego, da się pod to jakoś normalnie podłączyć ( bezpiecznik ) itp ? Czy spali mi elektrykę ? XD . Szczerze to najchętniej podłączył bym się pod akumulator, no ale z braku laku ...
    Damian090299
    Nowicjusz

22 Sie 2024, 21:18

Napewno da się gdzieś przeskoczyć. Ogólnie nie polecam takiego podłączania się pod coś, tym bardziej wzmacniacza który potrzebuję dużo prądu, nie bez powodu podłączasz go tak grubym kablem
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Sie 2024, 22:44

Z prawej strony drzwi pod lusterkiem jest luka taka żeby przepuścić kabel spod maski a potem muszę tylko zrobić jakoś dziurę w przelotce na kable od drzwi , to chyba jedyne miejsce gdzie da się zrobić coś takiego, bez konieczności rozbierania połowy samochodu, zobaczymy :/
    Damian090299
    Nowicjusz

23 Sie 2024, 11:16

Na pewno pod zasilanie wzmacniacza powinieneś puścić osobny kabel bezpośrednio z akumulatora z odpowiednim bezpiecznikiem. Generalnie przy takich instalacjach w dzisiejszych autach nie jest łatwo ale jak chcesz to dobrze zrobić to często tak jak piszesz samo puszczenie kabla to już sztuka :wink:
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      BMW ActiveE (od r. 2010) - samochód elektryczny
      Na początku 2010 r., zaledwie rok po debiucie MINI E, BMW Group poczyniła kolejny wielki krok w kierunku opracowania pojazdów produkcyjnych o zerowym poziomie emisji spalin w postaci światowej premiery BMW Concept ...