[Kia Rio] zastanawiam się nad kupnem?

15 Maj 2007, 23:39

Witam zastanawiam sie nad kupnem samochodu Kia Rio i mam maly problem.gdy wchodze na jakeis aukcje i ogladam je niekrote maja napisane ze so to hachbacki a inne kombi,a wygladaja identycznie.Wiec jak to z nimi jest.Sa 2 wersje nadwozia czy 1

KOMBI: [link do oferty na Allegro wygasł]

HATCHBACK: [link do oferty na Allegro wygasł]

HATCHBACK: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
brio11
Nowicjusz

16 Maj 2007, 01:48

Są 2 wersje. Sedan i kombi, którą czasem się też komuś może zdarzyć nazwać hatchbackiem z takiej paki, że właściwie do prawdziwego kombi to trochę daleko ;)

Przynajmniej tyle wynalazłem na ten temat....
DFireCrow

22 Maj 2007, 18:18

A ta Kia jest z klasy Opla astry,czy nizszel lub wyzszej?
brio11
Nowicjusz

23 Maj 2007, 02:19

Przypuszczam że coś w ten deseń, bo na moje oko, to duże i wygodne to raczej nie jest... No i za bardzo się z tłumu nie wyróżnia... Tak więc moim zdaniem porównanie do Astry jak najbardziej trafne ;)
DFireCrow

16 Sie 2007, 16:48

Powiem tak miałem przyjemność użytkować ten samochód w wersji kombi u siebie w pracy...
Został zakupiony nowy z seryjnym gazem w salonie po pierwszym tygodniu eksploatacji zaczął strzelać gaz w butli cos było nie tak z instalacją a po pierwszych trzech tygodniach było juz do wymiany sprzegło " samochód nie był wcale katowany raczej sam ruch miejski" nazwa kombi w tym samochodzie to chyba pojecie względne ani to samochód pojemny ani ustawny w środku ... Finał był taki ze nie sprawdził sie pod wzgledem kombi ani pod względem samochodu. Z prywatnych odczuć wnioskuje ze ten model im sie wogóle nie udał. :?
Otako
Początkujący

25 Sty 2010, 10:09

Miałem RIO z 2004 r. z gazem, jeździło się bardzo dobrze, samochód wygodny i przestronny za stosunkowo niską cenę w tej klasie, nie jest to kombi tylko hatchback (tak pisze w papierach), a na forum niektórzy dodają sobie "prestiżu" nazywając go KOMBI, co nie zmienia stanu rzeczy, że właściwie jest "prawie" że kombi.
Byłem na tyle zadowolony z marki KIA, że w tej chwili również KIA zakupiłem.
A że bywają egzemplarze awaryjne, to wiedza wszyscy, kupując mercedesa czy BMW też można trafić na ferelny
AB
ab72
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska