Zaświadczenie z OC

04 Maj 2009, 00:01

Witam mam mianowicie pytanie zarejestrowalem auto jestem wlascicielem a ojciec wspolwlascicielem z racji tego ze ma on znizki za pare dni konczy mi sie OC i do nastepnego bedzie mi potrzebne zaswiadczenie z ojca OC o znizkach ALE !!! Ojca teraz niema bo dosc czesto wyjezdza i czy ja bede mogl wyciagnac jego zaswiadczenie z jego ubezpieczenia czy nie musze czekac na ojca czy wydadza mi w PZU takie zaswiadczenie ??
Prosze o pomoc i odpowiedz z gory dZzieki
Ostatnio edytowany przez karol987, 05 Maj 2009, 23:05, edytowano w sumie 1 raz
karol987
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

04 Maj 2009, 10:11

Zniżki są w PZU,a wy chcecie zrezygnować z PZU i zawrzeć OC u innego ubezpieczyciela?Bo nie bardzo rozumiem,po co wam zaświadczenie o zniżkach?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Maj 2009, 11:02

NIe niechcemy zrezygnowac tata ma swoje auto w pzu a ja chcialem na wspolwlasciciela ze znizkami ubezpieczyc swoje auto w innym ubezpieczeniu ale wydaje mi sie ze bedzie potrzebne zaswiadczenie ze tata ma znizki
karol987
Nowicjusz

04 Maj 2009, 12:14

Takie zaświadczenie będzie konieczne. Jeden telefon do PZU i się dowiesz, czy możesz odebrać za ojca.
To żadne tajne dane, szczególnie dla syna. Agent może iść na rękę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Maj 2009, 13:56

u mnie w Link4 powiedzieli ze zaswiadczenie moge przyslac tez pozniej, wazne zeby w razie stluczki byly w TU......jesli moge Ci cos doradzic, to nie ubezpieczaj sie w tym samym TU co ojciec, bo w razie "puk" i Ty i ojciec stracicie znizki..a tak moze sie udac :P Jesli bierzesz samo OC to zadzwon do Link4, mi u nich wyszlo najtaniej......
on_24
Początkujący

06 Maj 2009, 09:51

Sprawa wyglada tak dzwonilem do PZU i powiedziala mi Pani ze niemoge odebrac tego zaswiadczenia sam musi byc tata z dowodem lub musi on napisac pismo w obecnosci agenta o wydanie takiego zaswiadczenia i wtedy oni takie przysylaja. Np jesli bym ubezpieczyl autko w innym ubezpieczeniu a powiedzial ze to zaswiadczenie dostarcze max do miesiaca (w 30 dni ) ciekawe czy tak da sie slyszalem cos o 7 dniach
karol987
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy G
    Luksusowy Mercedes Klasy G także ma wojskowe korzenie. Prace nad niemiecką terenówką rozpoczęto w 1972 roku. Początkowo samochód trafił między innymi do armii Niemiec, Szwajcarii, Argentyny oraz Iranu. Dostępna ...

06 Maj 2009, 12:04

a dzwoniles juz do Link4? zadzwon do nich, i ich zapytaj jak to jest z tymi znizkami.....
on_24
Początkujący