Zatarty Siknik GOLF IV 1.9 TDI

06 Lis 2011, 12:06

Witam! Ostatnio zrobilem przez przypadek dziure w misie olejowej i zatarlem silnik prawdopodobnie. Mam pyatnie ile taka naprawa moze kosztowac juz mowie ze nie jest zatart na tlokach tylko chyba na jednym korbowodzie?? Ile moze kosztowac ewentualnie silnik w takim stanie zebym mogl go np sprzedac na czesci a nastepnie dolozyc cos i kupic nowy??
bersim
Nowicjusz

06 Lis 2011, 12:39

jak jest zatarty na wale to masakra ,bo czasami wał juz ze nie nadaje sie do naprawy;/
wiec duze koszty aby to naprawic bo trzeba wał wszystkie panewki itd ..nie wiem czy nie lepiej szukac uzywanego silnika :)
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza

06 Lis 2011, 13:25

patrzylem na allegro ile by kosztowal wal z panewkami to koszty nie sa duze jakies 150-200 zl tylko wiem ze i tak trzeba caly silnik wyciagnac i rozebrac do zera. A ile by mogl taki zatarty na wale silnik kosztowac jakbym chcial go sprazedac tak jak pisalem wczesniej i dolozyc i kupic inny??
bersim
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak dobrze zaplanować podróż samochodem?
    Wybierając się w dłuższą podróż samochodem powinniśmy się do niej wcześniej przygotować aby uniknąć niespodzianek w trasie. O tym jak dobrze zaplanować podróż samochodem piszemy w kilku punktach które ...