Zawieszenie Maluszka

25 Maj 2008, 13:16

WITAM! Ja mam pytanie co do zmiany silnika w maluszku: czy to prawda ze do tego poczciwego sprzętu pasuje skrzynia od skody 105??? I jak bym włożył silnik od SEICENTO to czy wytrzyma zawieszenie??
Gronio
Nowicjusz

29 Maj 2008, 21:55

Silnik od SC spinasz z seryjną skrzynią kaszlaka. Trzeba tylko dorobić "kołnierz" ale to na każdej stronie o swapie malca znajdziesz info :wink:
Silnika od Skody nigdy nie spotkałem ani nie słyszałem o takim patencie
red_p
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Maj 2008, 13:20

Aha no dziekuje bardzo!!! cos postaram sie sklepac! :D
Gronio
Nowicjusz

29 Cze 2008, 18:02

no tak koledzy tyle że silnik z Sei jest dość mocny i jak wstawisz taki to z gazem bedzie trzeba delikatnie bo skrzynia sie rozleci po kilku tysiacach kilometrów.znam przypadek że silnik malucha rozwiercono na bodajze 800 czy 900 ccm.ale i owszem stawał na dwa koła ze startu ale 7000 kilometrów i scinało tryby w skrzyni biegów.i należało by przerobić przeguby i te żeliwne tuleje które są z nimi połączone śrubami bo zerwie je przy mocniejszym starcie.a zawieszenie musi być wzmocnione bo strach takim jechać i do tego mozna by obspawać nadwozie w celu wzmocnienia i wstawić lepsze hamulce chociażby z Cinquecento
chicken19
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kolejny body kit dla Lexusa LC
    Lexus LC zaskarbił sobie sympatię tunerów. Nic dziwnego, w końcu nie dość, że seryjnie wygląda świetnie, to jest klasycznym coupé z napędem na tył i V-ósemką albo mocną jednostką hybrydową pod maską. ...