Zawieszenie samochodu

13 Lis 2008, 17:16

moj problem jest nastepujacy... kupilem golfa z obnizonym sportowym zawieszeniem i wszystoko fajnie cacy ale o wszystko mi zachacza spod !! o kraweznikach juz nie wspomne a do tego zawieszenie jest takie twarde ze czuje doslownie kazda dziure na ulicy a wiadomo jest ich duzo na naszych drogach . Chcialbym poprawic sobie komfort jazdy i podniesc go nieco wyzej ale nie wiem co wymienic najpierw,prosze o doradzenie od czego zaczasc co kupic jak zrobic z gory dziekuje czekam na odpowiedz
czesc jestem grzes
krree
Początkujący

Miejscowość: dąbrowa gónicza

13 Lis 2008, 19:43

sprezyny i amortyzatory
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

13 Lis 2008, 19:46

zależy jak masz obniżone to zawieszenie czy jest wstawione jakieś nowe niższe czy po prostu ktoś przyciął sobie sprężyny żeby obniżyć.
Jeśli nowe jakieś to może da się podregulować jeśli nie da się regulować to tylko wymiana a jeśli przycięte tylko sprężyny to wstawienie oryginalnych spreżyn.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

14 Lis 2008, 16:11

a znacie jakies dobre marki sprezyn i amorow ??
czesc jestem grzes
krree
Początkujący

Miejscowość: dąbrowa gónicza

14 Lis 2008, 23:27

Ja polecam amorki Delphi takie mam założone od ponad 15 miesięcy i sprawują się wyśmienicie.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Kalkulator momentu obrotowego
    Jednostką stosowaną w samochodach do określenia momentu obrotowego jest Nm (niutonometr). Moment obrotowy zaś jest podstawowym parametrem, który charakteryzuje osiągi silnika spalinowego.