Witam. Mam kolejny tym razem powazny problem. Wymienilem w swoim aucie kompletne sprzeglo, oraz naprawilem usterki jakie mialem do tej pory ... ale predkosc maxymalna mojego auta to 145 km/h ;/ na 5 biegu mam 3700-4000 obrotow max i nie idzie nic juz.. (probowalem na odcinku 10km-autostrada haha) pojazd to primera 1.8 84kW na gazie (1 lub 2 typ instalacji , ale nie sekwencja) , czy gaz jest przyczyna ? bo w sumie na gazie sie keidys nim wiecej jezdziloo !! pomozcie
Jeśli tylko na gazie to trzeba zwiększyc dawkę gazu co nie znaczy,że samochód będzie więcej palił.Teraz najprawdopodobniej tego gazu idzie ci więcej chociaż samochod slabszy.
Na benzynie silnik jest mocniejszy trochę i powinien więcej ciągnąć.
Jeśli różnica będzie duża to coś z instalacją masz nie tak a jeśli nie to w samym silniku jest problem.
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Ciało dziecka nagrzewa się 3 do 5 razy szybciej niż dorosłego! Nadszedł okres wakacyjnych upałów. Na wysoką temperaturę powietrza powinni szczególnie uważać kierowcy. Niebezpieczne jest samo przebywanie w rozgrzanym samochodzie – nie powinno się w nim pozostawiać ...
Tak oczywiście,że tak może być,że też tobie nie przyszło do głowy by sprawdzić na benzynie ja tak zawsze robię gdy odczuwam spadki osiągów na gazie i dotąd zawsze była wina albo filtra gazu albo zbyt małej dawki na reduktorze,zwłaszcza po założeniu nowego filtra powietrza,zawsze przy spadku osiągów samochód więcej mi gazu palił.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.