Zdane prawko ale nie wyrobione - ile trwa ta procedura

27 Cze 2009, 14:32

no chyba nie zbyt sami wysyłają.skoro ezaminator dał mi kartke z wynikiem egzaminu powiedział że mam z tym jechac do starostwa, tam mam zrobic opłate za wyrobienie prawka (70zł) i dopiero wtedy oczekiwać na dokument.

z tym wbijaniem to tez cos nie zbyt mi sie wydaje
Ostatnio edytowany przez matttias1234, 27 Cze 2009, 14:33, edytowano w sumie 1 raz
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

27 Cze 2009, 14:32

a mandat 500zł + 300zł i tak dostaniesz bo dokument wpisiwany jest do rejestru w momencie potwierdzenia odbioru go przez Ciebie!

[ Dodano: Sob Cze 27, 2009 14:36 ]
matttias1234 napisał(a):no chyba nie zbyt kolega sami wysyłają.skoro ezaminator dał mi kartke z wynikiem egzaminu powiedział że mam z tym jechac do starostwa, tam mam zrobic opłate za wyrobienie prawka (70zł) i dopiero wtedy oczekiwać na dokument.

z tym wbijaniem to tez cos nie zbyt mi sie wydaje

Chyba Ci się cos po....:)

Egzaminator daje kartke tylko w momencie gdy wynik jest negatywny, w kazdym innym wypadku nie dostajesz już zadnego dokumentu. Opłaty nie musisz dokonywac odrazu, możesz to zrobic w momencie odbioru dokumentu. Wszystkimi formalnosciami zajmuje się Twój ORD, Ty do starostwa jedziesz tylko odebrac dokument.

Co do adnotacji w dokumencie to wiem, bo moja kobieta 2 tygodnie temu zdała Kategorie A, i jesli miałes dobrze wypełnione dokumenty ( jak zapisywałes się na kategoria a na egzamin i wpisałes tam numer obecnego prawa jazdy ) to dostajesz adnotacje do starej blaszki ( nie tam gdzie masz normalnie kategorie, tylko u góry )
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

27 Cze 2009, 14:46

kolego nie sprzeczaj sie bo wiem co dostałem i kartke mam własnie przed oczami "arkusz przebiegu egzaminu praktycznego" wynik egzaminu pozytywny, pieczatka i podpis egzaminatora.

prawka jeszcze nie posiadam wogóle, więc nie wiem czy jest sens wyrabiac tylko kategorie B płacic za to 70 zł a dwa tygodnie po odebraniu prawka wyrabiac nowe tym razem juz z kategoria A i B i powtórnie płacic 70 zł.dobrze to rozumiem czy na takiej zasadzie to wlasnie działa?
matttias1234
Zaawansowany

27 Cze 2009, 14:53

Jesli w momencie zapisywania się na druga kategorie nie posiadałes jeszcze prawajazdy to tak, będziesz musiał zapłacic 2 razy jesli nie poczekasz. Gdybys wtedy posiadał to by wbili adnotacje.

Dziwna sprawa, albo gosciu się pomylił i nie zdałes a on wpisał wynik pozytywny albo...

Gdzie zdawałes?

http://forum.prawojazdy.topkrak.pl/viewtopic.php?t=197
http://forum.prawojazdy.topkrak.pl/viewtopic.php?t=203
http://forum.prawojazdy.topkrak.pl/viewtopic.php?t=228
http://www.prawko.com.pl/forum/viewtopi ... 23&start=0

poczytaj sobie te linki, nie ma możliwosci zeby egzaminator dał Ci kartke z pozytywnym egzaminem ( prowadziłoby to do zbyt wielkich naduzyć ), więc radze Ci szybko wyjasnic sprawe:)
MajkPZM
Zaawansowany

27 Cze 2009, 14:55

mimo ze juz troche namieszalem w tym temacie ale teraz tez sie wypowiem niewiem gdzie mieszkasz ale u mnie jest tak jak koledzy wczesniej pisza zdasz prawko to wszystko idzie do Wawy a ty tylko czekasz juz na odbior prawka
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2009, 14:59

godzine po mnie zdawał moj kolega u tego samego egzaminatora, rowniez zdał i rowniez otrzymał taka kartke.WORD Wrocław.egzaminator sam powiedział ze egzamin zakończony wynikiem pozytywnym o mam to potwierdzone na pismie i zatwierdzone jego pieczatka oraz podpisem.

to z wyrobienie sie wstrzymam dopuki motoru nie zdam.
matttias1234
Zaawansowany

27 Cze 2009, 15:04

Nie zebym cos sugerował, nie wiem ile osrodków egzaminacyjnych jest we Wrocławiu ( ale przypuszczam, ze 1 ) ale w jednym z tych linków co podałes ktos tam pisał, że zdawał własnie we wrocławiu:) i zadnej kartki się nie dostaje.

Poczytaj ogolne przepisy postępowania w obu przypadkach, przy pozytywnym wyniku nie dostaje się kartki, przy negatywnym owszem.

A z tym kolegą i egzaminatorem to już nie wkręcaj sruby bardziej, brakowało jeszcze tylko tego zeby ten egzamin wasz był dokładnie w tym samym momencie :))
MajkPZM
Zaawansowany

27 Cze 2009, 15:25

Miałem egzamin łaczony z tego teoretyczny na 13.05 kolega równiez łaczony testy na 14.05.ja wróciłem z miasta o godzinie 15.37 o 16.04 na miasto wyjeżdzał on z tym samym egzaminatorem i tym samym samochodem z numerem 10.zreszta co do siebie to moge to potwierdzić np. zdjeciem tego całego papierka, a jesli nie wierzysz to i z kolegą jakoś bym sie skontaktował żeby zrobił fote swojego.bo nie lubie jak ktoś przeczy temu co mowie skoro mowie prawde.
matttias1234
Zaawansowany

27 Cze 2009, 15:38

Miałem egzamin łaczony z tego teoretyczny na 13.05 kolega równiez łaczony testy na 14.05.

Wiesz, że najpierw musisz zdać teoretyczny zeby Cię dopuścili do praktycznego? :grin:
MajkPZM
Zaawansowany

27 Cze 2009, 15:40

a o czym ja mowie?? miałem teorie czyli testy na godzine 13.05, z sali wyszedłem jakies 20 minut pozniej i na miasto już po zdanym placu wyjeżdżałem 14.54 nierozumiem w czym problem?a kolega był w inne grupie i miał teorie na 14.05 a z placu wyjechał po 16

http://www.prawko.pl/forum/viewtopic.ph ... 890b303039

aktualne wypowiedzi kursantów a nie tak jak w tych przypadkach wyżej sprzed roku.
matttias1234
Zaawansowany

27 Cze 2009, 16:01

W takim razie sory, masz racje co do tych informacji nie wiedziałem, że to się zmieniło.

a o czym ja mowie?? miałem teorie czyli testy na godzine 13.05, z sali wyszedłem jakies 20 minut pozniej i na miasto już po zdanym placu wyjeżdżałem 14.54 nierozumiem w czym problem?a kolega był w inne grupie i miał teorie na 14.05 a z placu wyjechał po 16

Nie wiem czy Cię uczyli ale godzine się zapisuje tak 13:05 a date 13.05 , juz wiesz o co mi chodziło?
MajkPZM
Zaawansowany

27 Cze 2009, 16:04

wiadomo o co chodzi.ale okey juz wiem o co kaman

to mam jeszcze jedno pytanko.moje prawko jest narazie tylko zdane, ale nawet nie jest w trakcie wyrabiania poznieważ nie zapłacilem za to a zaplace jak zdam jeszcze motor.w razie gdyby zatrzymała mnie policja i pokaże im tą karte że zdałem egzamin z wynikiem pozytywnym to czy wówczas obowiązuje mnie mandat 50zł? czy to już raczej jest zależne od dobroci policjanta?bo prawka nie ma, jak on sprawdzi w rejestrze to też nie wiem czy bedzie tam zapis jeżeli ja nie zglosiłem sie jeszcze do wydziału komunikacji no ale papierek mam że zdałem egzamin, data podpis egzaminatora wszystko czarno na białym.
matttias1234
Zaawansowany

27 Cze 2009, 17:17

Oj, to się pozmieniało. Jak ja zdawałem, to robiło się opłatę w WORD mając dokument od instruktora, że zaliczyło się egzamin wewnetrzny (w praktyce wystawiany w połowie robienia jazd, żeby zostawić sobie jeszcze trochę godzin jazdy przed egzaminem). Później za sam dokument prawa jazdy opłata już w urzędzie miasta.

Po egzaminie natomiast egzaminator tylko burknął pod nosem, że się zaliczyło. Niektórzy jeszcze opowiadali, że nie wiedzą do końca czy zdali, no bo człowiek zestresowany, to nie dociera i odpowiadali "-zdałeś? - chyba tak" :mrgreen: :mrgreen:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Cze 2009, 09:35

hmm nikt mi nie odpowie na moje wczesniej zadane pytanie???zapytałbym sie na komisariacie ale nawet jesli powiedzą że z tym dokumentem potwierdzajacym zdanie prawka dostane mandat 50 zł to beda mnie co krok łapać xD
matttias1234
Zaawansowany

28 Cze 2009, 10:57

Dishman napisał(a):Oj, to się pozmieniało. Jak ja zdawałem, to robiło się opłatę w WORD mając dokument od instruktora, że zaliczyło się egzamin wewnetrzny (w praktyce wystawiany w połowie robienia jazd, żeby zostawić sobie jeszcze trochę godzin jazdy przed egzaminem). Później za sam dokument prawa jazdy opłata już w urzędzie miasta.

Po egzaminie natomiast egzaminator tylko burknął pod nosem, że się zaliczyło. Niektórzy jeszcze opowiadali, że nie wiedzą do końca czy zdali, no bo człowiek zestresowany, to nie dociera i odpowiadali "-zdałeś? - chyba tak" :mrgreen: :mrgreen:

Dokładnie, ja jak zdawałem to wpłaciłem coś koło 130 zł za egzamin w WORD Olsztyn. Gdy już wróciłem z miasta to dostałem tylko karteczkę z informacją że zdałem, ale karteczka szła tylko dla mnie, do mojej wiadomości a wniosek o wydanie prawa jazdy to już WORD załatwiał ja nie musiałem z niczym latać o nic się martwić. gdy prawko było zadzwoniono do mnie poszedłem i je odebrałem... teraz to się troszkę widać pozmieniało
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km