Zepsuli mi samochód w serwisie - co mam zrobić?

07 Lut 2013, 15:35

Witam, jeszcze miesiąc temu jeździłem moim Passatem B6 bez problemów, w styczniu miałem ustalony termin na wymianę pompowtrysków w serwisie, miało trwać to kilka godzin więc postanowiłem poczekac i przyjrzec sie jak wygląda wymiana. Po wymienieniu i włączeniu silnika zaczęlo coś strzelać i samochod nie odpalił,nastepnie wymieniono dzwigienki-dalej nic, okazało się ze wpadła jakas igiełka w tłok i uszkodziła go, serwis przyznawał sie do zepsucia, i miali wymienic tłok na swój koszt, dzisiaj mieli oddac mi moj samochod wiec zglosilem sie i oddali lecz z kwitkiem do zaplaty 8 tys ZŁ!!
Co zrobilibyscie w mojej sytuacji, przypomne ze samochod był sprawny normalnie zajechalem do serwisu a oni początkowo przyznali sie do szkody
Dymekkk3
Nowicjusz

Auto: Passat B6

12 Mar 2013, 15:40

najlepiej pojechać na autoryzowaną stacje diagnostyczną i koniecznie skontaktuj się z ubezpieczycielem. oni ci powiedzą czy masz szanse na odszkodowanie
henryk70k
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 1970
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: nissan
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...