Zepsute wtryski paliwa Peugeot 207 1.6 hdi diesel

08 Wrz 2020, 21:09

Witam, mam problem z moim samochodem. Mianowicie zaczęło się w momencie kiedy 2 razy rozładował mi się akumulator. Oddałam samochód w ręce elektryka, wszystko było okej okazało się, że akumulator jest sprawy a prąd pobierał niedokręcony przewód masowy przy skrzynce z bezpiecznikami. Przy okazji poprawiali mi uszczelkę pod klawiaturą, wymieniali olej i wszystkie filtry. Odebrałam samochód zrobiłam około 10 km. Tego samego dnia wieczorem podczas uruchamiania samochodu okazało się ze silnik pracuje na 2/3 cylindry. Samochód harczy i dymi, silnik się trzęsie samochód caly wibruje. Wczesniej zuplenie nic nie wskazywalo na to ze wtryski moga byc zepsute, mechanik nie potrafi tego naprawic. Dodam ze przebieg samochodu to 270tys. Czy to mozliwe ze to mechanik podczas ostaniej naprawy popsul te wtryski? Wymiana obu wtryskow jest dosyc kosztowna , prosze o poradę i pozdrawiam. :)
lucja2000
Obserwowany

• 08 Wrz 2020, 21:38

lucja2000 napisał(a):Czy to mozliwe ze to mechanik podczas ostaniej naprawy popsul te wtryski?
    nie ma takiej możliwości ale jest możliwość że przewód jest źle dokręcony lub wężyk powrotu nieszczelny. Nie ma wycieku paliwa na pokrywie zaworowej lub okolicach wtrysku
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Kosmetyki samochodowe - niezbędnik każdego kierowcy
      Dbanie o samochód to nie tylko kwestia troski o jego stan techniczny. Kosmetyka auta jest równie ważna i wpływa nie tylko na samą jego prezencję, ale pozwala też na przedłużenie jego żywotności. Każdemu, nawet ...