Pacjent: Corsa D 1.3ctdi 95KM Temperatura cieczy osiąga maksymalny wartość 78 stopni i spada do 72 tak jakby wentylator sie załączał i chodził. Wolniej nagrzewa sie od 60 stopni nieznacznie wolniej ale jednak. Z nagrzewaniem kabiny nie mam większych problemów po przejechaniu ok 7-8 km jest już ciepło
Jak jedziesz ze stałą prędkością to nie jest w stanie nagrzać się do tych 90 stopni? Jak ustawisz gorący nawiew to temperatura silnika spada jeszcze bardziej?
Wartości które podajesz to trochę mało jak na układ chłodzenia.
Nie jest w stanie się nagrzać, jak mówiłem 78 stopni max i spada gwałtownie jakby wentylator się załączał. Jeśli chodzi o nagrzewanie mam klimatronik ciągle na automatyczną, ale załącza sie od 60 stopni wtedy wolniej się silnik nagrzewa ale jako tako temperatury nie traci. Edit: No wiem ze malo ale jestem laikiem i niezbyt wiem co napisać.
No to masz w pierwszej kolejności podejrzany termostat. Zobacz jeszcze czy górny wąż od chłodnicy nagrzewa się razem s silnikiem. On praktycznie do osiągnięcia tych ~90* powinien być zimny, robi się ciepły szybko po otworzeniu termostatu.
Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
Toyota RV-2 - sportowy kamper Wielkie sportowo-turystyczne coupe, które jednocześnie może pełnić rolę praktycznego domu na kółkach? Wszystko to brzmi bardzo nierealistycznie, ale ten samochód istniał naprawdę! Oto Toyota RV-2! Sportowy ...
Da się wejść w menu diagnostyczne w radiu i tak jest coolnat , jaki powod od tak chciałem zobaczyć kiedyś jak szybko się nagrzewa i ostatnio mi w oczy wpadła ta niska temperatura.
Jak mówiłem max 77 i utrzymuje 75 ,wąż od chłodnicy góry ciepły jest. Wiec termostat za wcześnie sie uruchamia czy coś Wyłączyłem klimatyzacje ,dało tyle ze szybciej uzyskal 77 stopni
Wymieniłem termostat, jeszcze gorzej jest max 71 stopni Po skończonej trasie sprawdziłem czy wąż od chłodnicy górny jest ciepły i był , więc termostat się otworzył. Wnioskuje, ze pewnie czujniki temperatury nawala.
Termostat jakiego producenta zamontowałeś ? Tam chyba wymienia się z całą obudową gdzie jest w komplecie czujnik temperatury . Jeśli tak to czujnik jest nowy. Wymieniałeś sam czy w warsztacie ? Masz wiedzę co zostało zamontowane ? Nr części ?
Nie wiem, wymieniłem w warsztacie z rozrządem i olejami. Po prostu jezdzic obserwować nie jeden jezdzi nie ma o tym pojęcia i przejedzie więcej niż ja tą corsą
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.