Zepsuty zamek - VW Golf 3

14 Sie 2018, 18:01

Witam , posiadam golfa 3 1.6 101km z elektrycznymi 4 szybami oraz centralnym zamkiem , zamykającym tylko po przekręceniu kluczyka (4 drzwi ) , oraz dosuwaniem/odsuwaniem szyb po przekręceniu kluczyka.
I problem jest taki że przestał zamykać drzwi oraz odsunął wszystkie szyby (ale szyby jakoś udało się zamknąć ) , a na zamykanie wgl nie reaguje... mam tylko wejście na kluczyk od strony kierowcy.
Zapewne będę musiał wymienić zamek (niestety dodatkowy klucz) , ale co muszę kupić ? Jaki zamek wybrać czy coś innego jeszcze ? Polecicie jakąś ofertę z allegro (używkę/nówkę) , bo mało się orientuję w tym temacie :)

Z góry dzięki i pozdro! :)
nginex7
Obserwowany

17 Sie 2018, 11:23

nginex7 napisał(a):problem jest taki że przestał zamykać drzwi oraz odsunął wszystkie szyby (ale szyby jakoś udało się zamknąć ) , a na zamykanie wgl nie reaguje... mam tylko wejście na kluczyk od strony kierowcy.
A w drugą stronę działa i otwiera drzwi?
W środku przycisk od centralnego zamka działa poprawnie?
nginex7 napisał(a):Zapewne będę musiał wymienić zamek
Najpierw trzeba sprawdzić co się popsuło i dopiero podjąć decyzję co zrobić. Trzeba by się dostać do zamka od środka i zobaczyć co tam się dzieje. Może być że to tylko wkładka samego zamka (z tego co wiem potrafiły pękać w środku), a mechanizm jest ok.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator - prawo jazdy kat. "B" + przyczepa
    Jak ciężką mogę ciagnąć przyczepę mając prawo jazdy kategorii"B"? Czy mogę jechać z przyczepą kempingową? Czy przyczepa musi posiadać hamulec najazdowy? Jak policzyć czy jazda z przyczepą jest zgodna z prawem?