Zerwany gwint w głowicy Voyager 2.5 td

29 Wrz 2013, 12:12

Witam wszystkich mam problem. Przy remoncie silnika zerwał się gwint w głowicy (umieszczam foto w jakim miejscu. Wiem ze powinno się wymienić głowicę ale wiecie ze tam każdą jest oddzielnie i nie musze dalej tłumaczyć co z tym trzeba robic. Mam zapytanie czy moze ktos ma jakis patent cwany na zerwane gwinty w głowicy moze jakiś kleje? wiem ze to na krotka mete ale te auto ma jeszcze i tak tylko miesia gora 2 pojezdzic, wiec nie chce kasy pakowac w ten złom.
kamilszczak01

30 Wrz 2013, 09:21

To jest typowe uszkodzenie w tych silnikach. Kleje tutaj nic nie pomogą. Naprawiałem takie coś poprzez gwintowanie w głowicy o numer większym gwintownikiem i dorobienie odpowiedniej szpilki.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

30 Wrz 2013, 11:20

Nie chce mi się ściągać głowicy.
kamilszczak01

30 Wrz 2013, 15:37

kamilszczak01 napisał(a):Nie chce mi się ściągać głowicy.

Ja Ci nie każę jej ściągać ani tego nie proponowałem. Robiłem to kilka razy bez demontażu głowicy. A przypomnij mi jeszcze jaka jest tam średnica szpilki ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżone Audi RS 3 Sportback
    Nowe Audi RS 3 Sportback zajmuje poczesne miejsce wśród sportowych modeli segmentu samochodów kompaktowych oferowanych przez producenta z Ingolstadt. Po światowej premierze Audi RS 3 Limousine na wystawie Paris ...