Witam wszystkich mam problem. Przy remoncie silnika zerwał się gwint w głowicy (umieszczam foto w jakim miejscu. Wiem ze powinno się wymienić głowicę ale wiecie ze tam każdą jest oddzielnie i nie musze dalej tłumaczyć co z tym trzeba robic. Mam zapytanie czy moze ktos ma jakis patent cwany na zerwane gwinty w głowicy moze jakiś kleje? wiem ze to na krotka mete ale te auto ma jeszcze i tak tylko miesia gora 2 pojezdzic, wiec nie chce kasy pakowac w ten złom.
To jest typowe uszkodzenie w tych silnikach. Kleje tutaj nic nie pomogą. Naprawiałem takie coś poprzez gwintowanie w głowicy o numer większym gwintownikiem i dorobienie odpowiedniej szpilki.
kamilszczak01 napisał(a):Nie chce mi się ściągać głowicy.
Ja Ci nie każę jej ściągać ani tego nie proponowałem. Robiłem to kilka razy bez demontażu głowicy. A przypomnij mi jeszcze jaka jest tam średnica szpilki ?
Jak przygotować samochód na najzimniejszy okres w roku? Zima jak co roku zaskoczyła kierowców. Jedni w pośpiechu zapisują się na wymianę opon na zimowe, jeszcze inni weryfikują stan akumulatora. Eksperci sieci warsztatów samochodowych Q Service Castrol podpowiadają, ...
Odświeżone Audi RS 3 Sportback Nowe Audi RS 3 Sportback zajmuje poczesne miejsce wśród sportowych modeli segmentu samochodów kompaktowych oferowanych przez producenta z Ingolstadt. Po światowej premierze Audi RS 3 Limousine na wystawie Paris ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.