Zestaw głośnomówiący bluetooth, SONY ERICSSON Bluetooth Car

30 Cze 2008, 05:41

Witam,
w świeżo zakupionym aucie mam zestaw głośnomówiący SONY ERICSSON Bluetooth Car Kit HCB-400
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?pr ... 6#pid=4171 lecz brakuje do niego jakiejkolwiek instrukcji....
Nie wiem jak to uruchomić i zsynchronizować z Nokia 6280...
Może ktoś z Was jest posiadaczem i użytkownikiem takiego wynalazku???
Będę wdzięczny za pomoc---chętnie linki z instrukcją.
Marionrone
Nowicjusz

Miejscowość: mazowsze

30 Cze 2008, 08:22

Kolego robisz tak o: Tam jest taka funkcja identyfikator kolorów. Wybierasz sobie jeden (oczywiście w kom bluetooth musi być włączony). Po uruchomieniu auta zestaw sam wyszukuje telefon z aktywnym bluetooth. Tam jest taki przycisk (ten ze znaczkiem bluetootha ze strzałkami prawo-lewo), którego musisz użyć, jeśli telefonem z tym zestawem wcześniej ktoś się bawił.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

30 Cze 2008, 12:10

Bryann napisał(a):Kolego robisz tak o: Tam jest taka funkcja identyfikator kolorów. Wybierasz sobie jeden (oczywiście w kom bluetooth musi być włączony). Po uruchomieniu auta zestaw sam wyszukuje telefon z aktywnym bluetooth. Tam jest taki przycisk (ten ze znaczkiem bluetootha ze strzałkami prawo-lewo), którego musisz użyć, jeśli telefonem z tym zestawem wcześniej ktoś się bawił.

Siema,
wiesz co ja już chyba próbowałem na wszystkie sposoby....mam nokię 6280 i w ogóle chyba jej nie wykrywa...po uruchomieniu auta w głośnikach leci 1 sygnał na urządzeniu miga wybrany kolor i tyle.
A co tak naprawdę powinno być??? Poprzedni uzytkownik mówił mi coś o kodzie 0000 do bluetooth....
Marionrone
Nowicjusz

20 Lip 2008, 10:42

Marionrone napisał(a): Poprzedni uzytkownik mówił mi coś o kodzie 0000 do bluetooth....

to sie podaje kod przy polaczeniu. zeby potwierdzic polaczenie... moze masz cos z telefonem?
lehmk
Nowicjusz

20 Lip 2008, 19:36

lehmk napisał(a):
Marionrone napisał(a): Poprzedni uzytkownik mówił mi coś o kodzie 0000 do bluetooth....

to sie podaje kod przy polaczeniu. zeby potwierdzic polaczenie... moze masz cos z telefonem?

działa, wszystko OK,
pozdr
Marionrone
Nowicjusz