05 Lis 2011, 10:54
Cleo chcesz powiedzieć, że zestawy ( łożyska) CX są dobrej jakości? Wiem, że są tanie, ale mam wątpliwości co do ich jakości. Chyba, że mają w ofercie różne rodzaje właśnie jakościowe. Swoją drogą to sam jestem bardzo ciekaw jakie łożyska kupować, aby nie przepłacić i cieszyć się ich dobrą jakością.
Oczywiście sposób montażu w domowych warunkach pomijamy. Zakładam, że każde łożysko montowane jest wg. najwyższych standardów- czyli nic na siłę i z odpowiednimi momentami dokręcane.
W omedze A wymieniałem piasty przednie i 1 łożysko na tyle i zakładałem Optimala- te były dostępne jedynie w owym czasie. Pasowały i spisywały się b. dobrze przez następne lata.
W Astrze wymieniałem łożyska w przednich pisatach- SKF- bo bałem się innych. Jednak tylne nie ruszane były- koszty ogromne bo z ABS.
W Xsarze Picasso też pasuje zająć się piastami tylnymi. Podobnie jak w Astrze cena ma znaczenie. Tutaj FAG, SKF i NSR w podobnych cenach, ale opinie jakościowe są za.
Na chwilę obecną denerwuje mnie moje CC700. Pasuje w zasadzie wszystkie 4 łożyska piast wymienić. Zakładając łożyska wyżej wymienionych producentów można przekroczyć wartość samochodziku.
Więc pytam. Jakie tanie zamienniki kupować. Niestety FŁT Kraśnik ciężko dostępne są.
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.