Zgłaszać czy nie do US?

19 Lut 2007, 17:05

Witam. Kupiłem Vw golfa za 900 zł na polskich tablicach, tylko inny powiat. Z tego co juz wiem mam 30 dni na przerejstrowanie a potem od razu załatwiam OC. Natomiast nie wiem jak jest z Urzędem skarbowym bo telefonicznie poinformowali mnie że przy cenie 900zł nic u nich zgłaszac nie musze. Słyszałem gdzieś jednak opinie ze warto iść z umową do US po pieczątkę bo zaoszczędze sobie potem kłopotów z wypełnianiem jakichś dodatkowych druków (pcc.. cośtam) i nie będzie póżniej jakichś nie przewidzianych problemów ze strony US? Bardzo proszę o rade jak to wygląda. Pozdrawiam
Momek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

20 Lut 2007, 09:36

Moim zdanie warto się wybrać do US. Pieczątka może ci później zaoszczędzić wiele czasu. Ja zawsze tak robie i jak są jakieś niejasności to pokazuje podbita umowę i już. A wiesz jak u nas w kraju jest z biurokracja wiec lepiej się zabezpieczyć....

Pozdrawiam :lol:
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

21 Lut 2007, 20:27

Niestety Pani w US nic mi nie podbiła,powiedziała tylko ze do 1000 ich to nie interesuje i nie podbijają. Nie to nie 8)
Momek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

22 Lut 2007, 09:26

No widzisz, ale przynajmniej masz czyste sumienie i nie musisz sie o to martwić...

Pozdrawiam
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się Rajdu Dakar na 130 procent!
    Rajd Dakar to jedno z największych wyzwań dla sportowców. Blisko dwa tygodnie i dziewięć tysięcy km walki w nieznanym terenie, w piekielnym upale i twardej rajdówce, w której trzeba podejmować dziesiątki ...
    Jak dobre opony ciężarowe wpływają na biznes?
    Opony stosowane w transporcie drogowym stanowi do 5 proc. wydatków firmy, ale ma wpływ na 40 proc. wszystkich kosztów operacyjnych. Od jego jakości przy zakupie, fachowego serwisu przy montażu oraz i potem prawidłowej ...