Zgłoszenie szkody

12 Sie 2010, 22:21

Witam,
z góry przepraszam jeśli tego typu pytanie już kiedyś padło. Nie mam zamiaru zaśmiecać forum. Jakieś pół godziny temu moja narzeczona otwierając drzwi zrobiła ryskę na aucie jakiegoś pieniacza. Niestety zamiast do mnie zadzwonić dała się opieprzyć, rozpłakała itd.

Na chwilę obecną sprawa wygląda tak, że podpisała oświadczenie o "zarysowaniu drzwi bez wgnieceń". Typ je zabrał i odjechał. (Takie uszkodzenie naprawia się za grosze pastą, ale on stwierdził, że to kosztuje z 500zł i za cholerę nie chciał się dogadać.)

2 pytania:

-Jaki jest termin, w którym poszkodowany musi się zgłosić do ubezpieczyciela?
-Czy ja mam obowiązek się gdzieś zgłaszać?

Dodajmy, że moja zapłakana Pani nie wzięła od niego żadnych danych zupełnie. Tylko spisała nr rej.
Magarac
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

13 Sie 2010, 22:09

7 dni ma na zgłoszenie.z tobą skontaktuje się ubezpieczyciel.ryska ryską a gość miał rację,że to uszkodzenie.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

13 Sie 2010, 22:28

"uszkodzenie" to cholernie niekonkretne określenie nie uważasz?
Magarac
Nowicjusz

13 Sie 2010, 22:32

a niby za co ubezpieczalnie wypłacają pieniądze?za pastę?
chciałbyś dać 20zł i po kłopocie a gdyby tak tobie ktoś zarysował furmankę,też byś pastą to naprawił?
ryba1977
ryba1977
Aktywny

14 Sie 2010, 07:18

1. yyy... oczywiście?

Mówimy o rysie nie większej niż zapałka. Bez wgnieceń i z tego co wiem to mój lakier został na nim, a nie zdarło jego. Poza tym dawałem 200,- każda kwota powyżej to już złodziejstwo :)

2. wg kobiety z AXA direct na zgłoszenie szkody są... 3 lata. Niezależnie od tego, czy to dni 7, czy 1095 mając moje oświadczenie, w którym mowa tylko o "uszkodzeniu auta" bez szczegółów, mógłby sobie wyremontować pół samochodu.

3. Ubezpieczalnie, uwaga! uwaga!, wypłacają pieniądze za... naprawę! A tę wycenia rzeczoznawca.

4. No i trzeba być frajerem żeby bluzgać kobietę. Czyż nie?
Magarac
Nowicjusz

14 Sie 2010, 12:59

to że ją z bluzgał to już inna para kaloszy.są ludzie i parapety.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zabici bez zaiętych pasów
    Aż 50% ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku. Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo podczas ...

14 Sie 2010, 13:31

ryba1977 napisał(a):są ludzie

Nie ma gorszego jak przesiądzie się z "gucia"do samochodu...
Ale i tak sloma mu wystaje z "kamaszy".... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014