Zgrzyt rozrusznika

25 Sty 2010, 09:23

Przy obecnych morzach występuje u mnie dziwny problem,podczas krecenia rozrusznikem co jakiś czas słychać dziwny zgrzyt jakby tryby jakieś.Rozrusznik miesiać temu regenerowny w zakladzie co tylko nimi sie zajmuje na bosha.dzwonilem do gościa to powiedzial ze to nie wina rozrusznika na 100% tylko kostka stacyjki albo skrzynka bezpiecznikow coś nie łaczy,zamarzła.przez to zgrzytanie moj klekot gorzej odpala,dzieje sie tak tylko na zimnym silniku.,no i boje sie zeby nic sie nie zrobilo
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3
  • 25 Sty 2010, 10:03

wyglada jak by to bendix był do wymiany a dzieje sie to tylko na zimnym silniku bo wtedy olej jest gesty i rozrusznik ma cieżej
    rafal_n

25 Sty 2010, 10:15

kolego to napewno rozrusznik ja mam to samo:P a poza tym mechanik nie chce poprawiac dlatego tak ci mowi ze to nie to
    kamilszczak01

25 Sty 2010, 18:15

czyli na sto procent bendiks?
    rustin
    Aktywny

25 Sty 2010, 18:45

niekoniecznie bendiks ale napewno rozrusznik
    kamilszczak01

25 Sty 2010, 18:52

ale on się upiera żę to napewno nie rozrusznik,że wszystko w nim było regenerowane i td (to taki zakład ze sklepem gdzie sprzedają regenerowane rozruszniki) że to wina mrozu że zamarza.dziwnę bo jak stoi te 5 h na mrozie to jak krece to zgrzyta co jakiś czas ale jak go zgaszę nawet od razu po takim dłuższym nocnym postoju i przyjde np za godz to juz nie zgrzyta.
    rustin
    Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bentley EXP 100 GT - elektryczny luksus
      Jak widać Bentley stawia na luksus w wydaniu samochodów elektrycznych. Na razie jest to prototyp ale w niedalekiej przyszłości może się okazać że takie samochody będą królowały na globalnym rynku. To nie tylko ...

25 Sty 2010, 19:27

Po regeneracji rozrusznika wymienili zazębnik i dlatego zgrzyta bo zęby są nie wyrobione w stosunku do koła zamachowego - dzieję się to sporadycznie bo zależy jak ustawi się koło zamach. podczas uruchamiania - z biegiem czasu zęby się wyrobią i będzie ok.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

25 Sty 2010, 19:30