Zgubiony dowód rejestracyjny

08 Sie 2010, 14:03

Witam
Mam problem...

Niedawno zakupilem auto .. sprzedajacy go nie rejestrowal sam jezdzil na dowodzie poprzedniego wlasciciela, wiec jak mi sprzedawal to dal mi dowud rejestracyjny nie na siebie tylko na poprzedniego wlasciciela ale zebym ja mial ciaglosc w umowach to musial mi dac swoja umowe kupna sprzedarzy jeszcze z tamtym wlascicielem...

Chcem auto zarejestrowac na siebie i tu jest wlasnie ten problem bo okazalo sie ze zagubilem dowud rejestracyjny...mam tylko umowe co dalej??
Ostatnio edytowany przez odison86, 08 Sie 2010, 14:04, edytowano w sumie 1 raz
odison86
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

08 Sie 2010, 14:20

tu jest wlasnie ten problem bo okazalo sie ze zagubilem dowud rejestracyjny...mam tylko umowe co dalej??[/quote]
Myslę ze najprostszym wyjściem bedzie udanie sie do WK i tam Ci powiedza co trzeba zrobić zeby to autko zarejestrowac na Ciebie...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Sie 2010, 19:06

Idziesz do WK mówisz, że zgubiłeś dowód i wyrabiają Ci nowy za jakąś tam opłatą tylko musisz iść tam gdzie auto zarejestrowanie.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

08 Sie 2010, 19:11

PrezesArtek napisał(a):i wyrabiają Ci nowy za jakąś tam opłatą tylko musisz iść tam gdzie auto zarejestrowanie.

Kolego tylko tu mamy mały problem.Autko jest zarejestrowane na "Kowalskiego"a DR jest potrzebny "Nowakowi".Myslisz ze tak na piękne oczy w WK zaraz wydadzą mu DR... :?: :?: :sad:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

09 Sie 2010, 10:21

Jak będzie miał umowę K/S to tak.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

09 Sie 2010, 19:07

PrezesArtek napisał(a):Jak będzie miał umowę K/S to tak.

Nie do końca.Moze dostać co najwyzej PC i wyśla go zeby zrobil nowy przegląd tech.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry z klocków Lego
    Australijska Toyota pokazała w Melbourne pełnowymiarową replikę Camry nowej generacji zbudowaną w całości z klocków Lego. Samochód stworzył Ryan McNaught przy użyciu 500 tys. elementów. Toyota Lego Konstrukcja ...

09 Sie 2010, 20:11

\

Być może jak pojazd był poprzednio zarejestrowany w tym samym urzędzie co nasz kolega chce wystąpić o wydanie nowego DR. W innym przypadku żaden , nawet najbardziej nierozgarnięty urzędnik tego nie zrobi . Na umowie K/S nie ma wszystkich niezbędnych danych do przeprowadzenia takiej procedury . Podejrzewam , a nawet jestem przekonany że będzie trzeba osobiście lub korespondecyjnie wystąpić do Urzędu właściwego dla ostatniego miejsca zarejestrowania , o wydanie zaświadczenia o wpisie do ewidencji pojazdów.
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

09 Sie 2010, 20:30

bonifacy napisał(a):
\

Być może jak pojazd był poprzednio zarejestrowany w tym samym urzędzie co nasz kolega chce wystąpić o wydanie nowego DR. W innym przypadku żaden , nawet najbardziej nierozgarnięty urzędnik tego nie zrobi . Na umowie K/S nie ma wszystkich niezbędnych danych do przeprowadzenia takiej procedury . Podejrzewam , a nawet jestem przekonany że będzie trzeba osobiście lub korespondecyjnie wystąpić do Urzędu właściwego dla ostatniego miejsca zarejestrowania , o wydanie zaświadczenia o wpisie do ewidencji pojazdów.

Wszystko juz wiem nie bedzie zadnego problemu ... dobrze sie sklada ze atuo bylo zarejestrowane we wroclawiu. bylem w Wk i sie wszystkiego dowiedzialem.. wystarczy ze podalem nr rejestracyjny.. mam isc z umowami otrzymam papier na przeglad jak dostane juz ten przeglad to ide i normalnie rejestruje .. jeszcze musze tylko napisac oswiadczenie dlaczego nie posiadam dokumentow
odison86
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław