Zimą nad morze - warto?

14 Gru 2013, 18:34

Zastanawiamy się z żoną czy warto jechać zimą nad morze? No właśnie - warto? Jeżeli tak to gdzie? Planujemy w najbliższym czasie zorganizować kilkudniowy urlop i chcielibyśmy pojechać w ciekawe miejsce...
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

14 Gru 2013, 22:20

Ze swojego doświadczenia muszę powiedzieć Ci, że warto. Ale należy pamiętać aby wstrzelić się w odpowiednią pogodę. Aby przez przypadek nie trafić na to co działo się w ubiegłym tygodniu. Mam tutaj na myśli orkan Ksawery :shock: kiedy to wiatr wiał 130-150 km/h :shock:
Wtedy to działy się tam dantejskie sceny :)
Świeżutka rybka prosto ze smażalni z piwkiem smakuje 3x lepiej niż latem :) Przetestuj to :)
Jeżeli chodzi o noclegi to tutaj też masz bardzo duży wybór. Korzystamy zwykle z oferty pensjonatów, ale podczas naszego ostatniego wypadu znaleźliśmy z Baltic Home. Ceny trochę wyższe niż te z pensjonatów, ale za to mieliśmy do dyspozycji komfortowo wyposażone mieszkanie. Można poczuć się jak w domu. Do plaży masz przysłowiowy rzut kamieniem. Z wyższych kondygnacji widać panoramę Bałtyku. To co mi się nie spodobało to głośne zachowanie niektórych lokatorów :twisted: mówiących w obcym języku, ale po interwencji w recepcji wszystko wróciło do normy :ok:
Moja rada dla Ciebie jest taka, że Bałtyk zimą trzeba pokochać :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

24 Sty 2014, 16:24

Niezależnie od pory roku nad morzem można pooddychać świeżym powietrzem.
rise
Początkujący

Auto: Toyota Yaris

31 Sty 2014, 14:42

No a powiem ci szczerze że mało kto widział morze zimą . Zatoka helska przy bardzo srogich zimach zamarza - nie całkowicie ale zamarza co jest super widokiem .
KolkaC
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 15 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Peugot 207
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

31 Sty 2014, 15:12

Ja powiem tak - zimą wielu ludzi jeździ w góry, bo na narty, bo fajnie, bo nad morzem nie ma co robić itd. Błąd - nad morzem w zimie też jest fajnie. Ja dwa lata temu byłem w okolicy trójmiasta na tydzień. Było naprawdę fajnie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Lut 2014, 15:14

Jesienią i zimą nad morzem jest dużo jodu, więc warto się tam wybrać o tej porze roku.
rise
Początkujący

Auto: Toyota Yaris
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Sprawność kierowcy - co o niej decyduje?
    Statystyki wypadków bezlitośnie pokazują konsekwencje ludzkich błędów. Budowane z myślą o ochronie kierowców pojazdy, a nawet specjalnie projektowane drogi, które mają wybaczać uczestnikom ruchu ...

06 Lut 2014, 14:50

Każda pora roku ma swój klimat a jeśli dodatkowo lubisz morze to polecam.
piotrorl
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 30 09 2012
Auto: Nie mam

06 Lut 2014, 16:24

Podobno pływanie w zimę Czyli tak zwane morsowanie jest bardzo zdrowe dla organizmu. Oczywiście przy odpowiedniej technice :)
SSolo
Początkujący

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 31 03 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

04 Lip 2014, 23:04

Pewnie, że warto. Osobiście wolę w lecie, ale zima nad morzem też ma swój urok. Ciężej tylko kwatere znaleźć, ale ja od dawna szukam zawsze przez portal przymorzu.pl i bez problemu znajduję całoroczne apartamenty. Ostatnio byłem w obiekcie Eurybia w Łebie.
marcin444
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1975
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: nie mam

23 Lip 2014, 08:41

Sądzę, że o każdej porze roku można jechać nad polskie morze - tym bardziej, że jechanie tam latem i tak nie jest gwarancją doskonałej pogody, opalania i pływania.
bebe7
Nowicjusz

Auto: BMW

10 Paź 2014, 14:23

na pewno uniknie się turystów, tłoku itp. w takich miejscach jak trójmiasto czy innych większych miejscowościach na pewno atrakcji nie zabraknie
Maks86
Nowicjusz

Auto: Mazda cx7