REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rozmiar opon którą masz była zalecana w poprzednim modelu a w tym z racji na oszczędność spalania producent zmodyfikował rozmiar i zaleca tak jak poprzednik napisał rozmiar 175/65 R15 i myślę że dla opon zimowych lepszy będzie ten rozmiar (tańszy też jest w zakupie). Nie wiem czy masz drugie felgi ale jak nie a chcesz tym samochodem pojeździć ze trzy lata to warto kupić sobie również drugi komplet stalowych felg na zimę żeby dwa razy w roku nie przekładać opon tylko zmieniać całe koła.ryoko napisał(a):Aktualnie mam założone opony w rozmiarze 185/60 R15 84 H i są to pony letnie. Czy w tym rozmiarze mogę zakładać zimowe opony ?
Dobieraj do osobówki na wzmacnianych będzie ci się gorzej jeździło.ryoko napisał(a):Czy warto kupować opony wzmacniane?
Czyli to co wyżej i będziesz zadowolonaryoko napisał(a):Zależy mi na bezpieczeństwie, jeźdze po mieście, do pracy - jakies 10 km , i czasami dłuższe trasy
Koszt felg stalowych w dobrym stanie do Yariski to myślę że nie więcej jak 400zł. Lepiej kupić osobno i do tego dobrać opony takie jak nam pasują.ryoko napisał(a):Nie mam drugich felg, jaki jest ich koszt ? Można je kupić razem z opnami ?