REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
...Luke16 napisał(a): zawsze kupuje używane opony zawsze czy to letnie czy zimowe.... jeszcze nowych nigdy nie kupiłem![]()
Luke16 napisał(a):raz kupiłem nowe takie właśnie to auto przyczepności wogóle nie miało ...
jesteś pewien? jak rozjedziesz dziecko idące poboczem to też będzie twoja sprawa bo w łódzkim się po wsiach 120 jeździ i wyprzedza na 3 a ten co nei jedzie po poboczu jak jedzie wolniej to [...] i w ogóle na radiu należy zwyzywaćLuke16 napisał(a):Co do jazdy to moja sprawa
YatzeK napisał(a):z kupowaniem używanych to pamiętaj, żeby nie było na nich ŻADNYCH śladów prostowania, czy broń Boże, spawania!
MojeLuke16 napisał(a):Z pierwszą frazą się nie zgadzam z drugą jak najbardziej.... Które aluski z oponami na niskim profilu i jeździe po naszych "kochanych" bezdrożach nie były prostowane ??
A zdradzisz jakie masz felgi? Może zwyczajnie trzeba było kupić mocniejsze?Luke16 napisał(a):Ja mam w bravo 205/45 R15 to co pół roku trzeba felgi wyprostować
Prawdę mówiąc pojęcia nie mam. Nie znałem tej marki felg zbyt dobrze dotychczas. Ale z tego co można znaleźć w sieci wynika, że mają TUV. A Niemcy lekką ręką certyfikatów nie rozdają więc wygląda na to, że są OKLuke16 napisał(a):A mam pytanie co do tej firmy spoko jest czy lepiej zmienić??
Cieszę się, ze tak mówisz, bo to oznacza, że są ludzie z mądrym podejściem do zakupówLuq napisał(a):Ale jak to sie mowi to co dobre ma swoja cene...
Luke16 napisał(a):Tylko wiesz YatzeK, jak ktoś mieszka na wiosce to niestety niespodzianki są różne... po zimie w tym roku wyskakuje na górke a tam jopa taka że aż wszystko zagrało w samochodzie.... wtedy nic się co ciekawsze z felgą nie stało ale opone szlak trafił... a wtedy co poważnie skrzywiłem tą felgę uciekałem bo jakiś baran z mercedesa wyskoczył z zakrętu prosto na mnie .... no to felga do prostowania plus wymiana opon... bo złapałem pobocza a wolno też niestety nie jechałem... W mieście jest ciut łatwiej bo te drogi główniejsze nie są najgorsze... A mam pytanie co do tej firmy spoko jest czy lepiej zmienić??