Zimówki czy jednak całoroczne? 205/R16

03 Lis 2018, 16:54

ichris napisał(a):Tak się jeszcze zastanawiam czy może jednak dla świętego spokoju zmienić opony w ASO

Nie ma takiej potrzeby. Chyba, że masz za duże ciśnienie w portfelu :mrgreen: :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

09 Lis 2018, 11:04

Krewkinani napisał(a):Dużo słyszałam negatywnych opinii o całorocznych oponach, ale też pewnie nie można tak wszystkiego kategoryzować. Może są gorsze i lepsze modele uniwersalnych opon, ja jednak wybieram opony letnie jak i zimowe.

Bo są opony i "opony". Najlepiej przekonaj się na własnej skórze, a nie tym co się zasłyszało, wtedy zmienisz zdanie. Tylko wybierając opony weź sobie jakąś sprawdzoną markę, wtedy decyzji nie pożałujesz. Ja tam jeżdżę teraz na całorocznych i żadnego dyskomfortu z tego powodu nie odczuwam. Ja tam ze swoich Yoko jestem zadowolony.
Funriel
Początkujący

Prawo jazdy: 17 07 1970
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

26 Lis 2018, 23:04

Jak kupiliśmy naszego forda, to był podobno na całorocznych, więc olaliśmy kupno opon zimowych, bo i po co ;) Do pierwszego mrozu i śniegu ;) Może w wielkim mieście, gdzie ulice odśnieżają, zanim wstaniemy, to by się sprawdziło, ale nie u nas. Kupiliśmy te opony wtedy w promocji w ASO, od razu z wymianą. Ceny bardzo przyzwoite, wiem, że te akcje powtarzają co roku, więc w przyszłości zapewne znowu skorzystamy.
jakataka
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

10 Gru 2018, 23:37

Mam od 3 tygodni Klebery na oryginalnych alusach i wszystko jest okey dopóki nie wyjade na obwodnicę... Przy 120km/h szarpie kierownicą i trzęsie samochodem :cry: Ogólnie rozpacz. Nowe opony, nowy samochód (3500km przebiegu). Jeszcze raz pojadę wyważyć. Jeśli nie pomoże to Klebery będę reklamował i będzie trzeba kupić coś innego.
ichris
Początkujący

Auto: VW Golf MK7,5

14 Gru 2018, 17:35

Pojechałem wyważyć jeszcze raz i to była dobra decyzja. Teraz już nic nie bije przy 120km/h więc mogę z czystym sumieniem polecić Klebery HP3 :) Autko bardzo pewnie się na nich prowadzi i myślę, że to był bardzo dobry wybór :ok: Sucho, mokro czy w śniegu z deszczem są jak przyklejone do drogi.
ichris
Początkujący

14 Gru 2018, 17:47

ichris napisał(a):Pojechałem wyważyć jeszcze raz i to była dobra decyzja. Teraz już nic nie bije przy 120km/h więc mogę z czystym sumieniem polecić Klebery HP3

Spadł ciężarek, czy majster się nie popisał :?: :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Dragster JET CAR PREDATOR
    Francuski samochód Jet Car Predator ma aż 6000 KM i silnik odrzutowy. Poniżej przedstawiamy specyfikację techniczną. Nazwa : Dragster JET CAR PREDATOR Silnik : Amerykański Turbojet z samolotów myśliwskich. Typ ...

14 Gru 2018, 18:07

Turdno powiedzieć ale zakład bardzo profesjonalny, zrobili drugie wyważenie w ramach gwarancji - nic nie zapłaciłem. Mówili, że na alusach to się zdarza. Dodatkowo nowe opony przez te pierwsze 200-300km mogły się jakoś inaczej "ułożyć" na felgach. O ile w mieście od początku Klebery spisywały się super to bicie na obwodnicy trochę mnie zmartwiło. Po drugim wyważeniu jest ok i teraz jestem w pełni zadowolony :D
ichris
Początkujący