Złapali mnie bez przeglądu technicznego

12 Sty 2009, 21:09

Misiaki Złapali mnie bez przeglądu technicznego dostałem kartkę na zrobienie przeglądu do 7 dni oczywiście dowód zabrali i kazali zrobić przegląd właśnie w ciagu tych 7 dni i tu moje pytanie co możne mi grozić jeśli nie zrobię !! ponieważ teraz autko bedzie stalo ok 4 mies. i pasuje mi narazie nie wydawać kasy na przegląd ???

-mam nadzieje ze ktos sie zna na tym !!! ?? pozdr. :?: :?:
kamil422
Nowicjusz

12 Sty 2009, 22:00

Jeżeli auto bedzie stało to nic Ci nie zrobią ale jesli nim wyjedziesz po upływie tych 7 dni i Cie złapią to zapłacisz kare i auto na lawete pójdzie.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

12 Sty 2009, 22:43

dzieki za info pozdrawiam
kamil422
Nowicjusz

12 Sty 2009, 23:24

Ten kwitek 7 dniowy, poprostu pozwala Ci na poruszanie się tym samochodem, mimo że poruszać się nim nie powinieneś ponieważ odebrano Ci dowód rejestracyjny, właśnie przez okres 7 dni ;)
Btw. nie jestem pewien, ale lepiej się dowiedzieć co się dzieje z odebranym dowodem.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

13 Sty 2009, 08:25

eaxene napisał(a):Btw. nie jestem pewien, ale lepiej się dowiedzieć co się dzieje z odebranym dowodem.

Odebrany dowód policja wysyła do wydziału komunikacji i tam sobie spokojnie leży az nie przyjdzie sie z kartka od diagnosty ze auto przeszło pomyslnie przegląd.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

18 Sty 2009, 11:34

To nie dają mandat od razu? :shock: Jakoś takie łaskawe, że dostałeś kwitek 7dniowy ;)
nom
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód jako rodzaj transportu - ciekawa historia
    Samochód jest jednym z najważniejszych wynalazków w historii ludzkości, który miał ogromny wpływ na sposób w jaki podróżujemy, pracujemy i komunikujemy się z innymi ludźmi. Historia samochodu ...

09 Mar 2009, 16:53

witam, mi także policja zabrała dowód rejestracyjny,kupiłem auto,mieszkam w toruniu i niezdążyłem jeszcze przerejestrować auta, a policja zabrała mi dowód i wysłała do tczewa; no i teraz sprawa,gdy od momentu zabrania dowodu mam 7 dni na zrobienie przeglądu, załóżmy wzięli mi 1.02.2009, przegląd robie 3.02.2009, no i teraz meritum czy będe mógł jeździć na tym kwitku ze stacji diagnostycznej dopuszczającym moje auto do ruchu 12.02.2009? czy będzie może tak ze złapią mnie dziesiątego i powiedzą "no dobrze przegląd pan ma ale dowodu jeszcze pan nie odebrał z tczewa, mnie nie interesuje to czy doszedł czy niedoszedł, dzwonimy po lawete i tyle"...........prosze o odpowiedz
iLoveDrift
Nowicjusz

09 Mar 2009, 17:12

I tak zrobią - ty masz tylko "zastępczy dowód rejestracyjny",wydany przez policję i ważny 7 dni.Po upływie tych 7 dni,traktowane to jest tak,jakbyś nie miał dowodu - bo nie masz - oryginalny jest w WK,a ten od policji jest już nieważny.I nie ważne jest to,że masz przegląd techniczny.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000