Źle polakierowany reflektor

27 Kwi 2017, 15:25

Witam. Przejdę do rzeczy. Matowilem reflektor i stwierdzilem ze ktos wczesniej polakierował porysywany reflektor bo owe rysy nie znikaly wogole. Wiec potraktowałem relfektor w miejsu rys rozpuszczalnikiem i nastepnie zmatowilem. Rysy zniknely i caly reflektor byl gotowy do lakierowania (a przynajmniej tak mi sie wydawało). Polakierowałem no i niestety zrobily sie zacieki bo refletkor nie byl równomiernie wyszlifowany (nie zmylem rownomiernie poprzedniego lakieru tym rozpuszczalnikiem).

Efekt jest taki ze reflektor nie posiada już rys ale jego powierzchnia jest bardzo nierówna z jednym wielkim zaciekiem oraz w niektorych miejscach skorka pomarańczy przez co światło się troche rozprasza i deformuje. Teraz nie wiem czy zmyć jeszcze raz tylko tym razem dokladnie cały ten nowy i stary lakier i zacząć od nowa czy też da sie zrobić z tym coś innego.

Z góry dziekuje za pomoc
Tak wiem ze rozpuszczalnik to był bardzo glupi pomysł
Zedax
Nowicjusz

Auto: Fiat Stilo
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

27 Kwi 2017, 17:33

Zedax napisał(a):Polakierowałem no i niestety zrobily sie zacieki bo refletkor nie byl równomiernie wyszlifowany (nie zmylem rownomiernie poprzedniego lakieru tym rozpuszczalnikiem).
zacieki się zrobiły bo zrobiłeś za grubą warstwę, trzeba się przyznać do błędu a nie składać winę na jakieś pierdoły. Wyszlifuj jeszcze raz tylko tym razem na korkowym klocku. Przednie lampy robisz czy tylne?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Kwi 2017, 20:15

To ze moja wina to ja wiem tylko tak przypuszczalem z czego to moglo wyniknac. Czyli normalnie na takim jakim jest teraz reflektor, szlif i lakierowanie? Reflektor przedni lewy
Zedax
Nowicjusz

Auto: Fiat Stilo
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

27 Kwi 2017, 21:10

Na klocku zbierz nierówności papierem 1000 potem ładnie wymatuj 2500 i klar
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Pierwszy na świecie SUV z elektrycznym napędem
    Idea samochodu elektrycznego jest równie stara jak sama motoryzacja. Już w pierwszej dekadzie XX wieku wydawało się, że pojazdy zasilane prądem elektrycznym będą dominowały nad autami spalinowymi. Stało się jednak ...