Złomowanie samochodu

29 Maj 2007, 12:29

Witam. Jestem tu nowy. Jeśli był poruszany podobny temat to bardzo przepraszam. Chodzi mi o to jaka jest procedura ze złomowaniem samochodu. Mam starego opla i nie opłaca mi sie go robic. jest zarejestrowny ale nie opłacony. Co musze zrobic zeby go zezłowmowac
bartekziom13
Nowicjusz

29 Maj 2007, 20:19

Procedura złomowania auta wygląda mniej więcej tak:
Auto odstawiamy do punktu kasacji, tu unieważniany jest dowód rejestracyjny i karta pojazdu (odcięcie dolnego rogu strony tytułowej) oraz tablice rejestracyjne (przedziurawienie trzema otworami o średnicy 1 cm). Właściciel dostaje także zaświadczenie o kasacji samochodu. Ze wszystkim trzeba zgłosić się do wydziału komunikacji i wyrejestrować pojazd.
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...