Witam, ja i ojciec zabieramy się do kupna auta pół na pół. Ja jestem młody czyli chce mieć troche frajdy z jazdy, zaś ojciec stawia na komfort, jednak też lubi jak auto dobrze się prezentuje. Kwota jaką dysponujemy to mniej więcej 12tys zł. (nie mówie, ze co do grosza, bowiem przy szukaniu modelu ta cena zawsze jest orientacyjna ;p). Auto chcemy w benzynie, z silnikiem, który da się zagazować ( mierzyliśmy w carisme 1.8 GDI ale podobno GDI ciężko współpracuje z gazem, fakt pozostaje 1.6 ale są chyba też inne modele i marki?:) ). Auto fajnie jakby zachowywało balans pomiędzy mocą a ekonomicznością. Plusem też byłyby blachy mało podatne na rdze i ogólnie mało awaryjny jak i części niezbyt drogie. Bądź, któraś z tych kombinacji. I oczywiście ważna jest dusza auta, raczej coś bezpłciowego i chociaż odrobiny fantazji niezbyt interesuje. Też fajnie jakby rozmiarami byl większy niż colt ale też nie był jakąś limuzyną. Sedan lub hatchback. Silnik raczej do 2.0. Nie uważam aby temat był dublem bo jednak, każdy szuka coś innego. Wiem, ze się rozpisałem i w sumie nic konkretnego nie napisałem ale liczę na waszą pomoc
jesli macie pytania do mnie co do auta jakiego szukamy to pytajcie ^^ (istnieje możliwość również disla bo auto może miesięcznie pokonywać ponad 1tys km. chyba, że to nie dużo D; ;p ale gaz wydaje sie byc bardziej ekonomiczny?)