Zmiana auta na tańszy i prostszy w obsłudze

02 Mar 2019, 14:52

Hej jestem Grzesiek. Obecnie śmigam Mondeo 2.0 Tdci 2004 rok w kombi. Auto mimo że bardzo wygodne jest jak Lidl- co tydzień coś nowego. Mimo że przez 1,5 roku użytkowania wsadziłem w niego prawie 9 tys ( kupiony był za 8 ) nie bardzo mam chęć nadal w niego inwestować. Co prawda z pół roku myśle nim jeszcze pojeździć jednak jako że ten wyssał mnie finansowo co raz bardziej rozglądam sie za czymś tańszym i prostszym. Budżet myśle że max 4-5 tys. Najlepiej b+g no i wielkość pokroju od hatchbacka typu focus 1 po kombi jednak odpadają sedany, liftbacki jak najbardziej. Musi byc to coś mało awaryjnego jak i prostego w naprawach. Myślałem o fabii 1 w kombi, mazdzie 626 lub mondeo mk2 ( miałem takiego wcześniej w lpg i był mega, tyle że tam niemal flinstona już udawałem).Auto musi posiadać klimatyzacje, więc takie bez niej odpadają. Polećcie co wg was spełniło by wymagania. Licze na was. Będę się mocno posilkował waszymi propozycjami/ sugestiami. Pozdrawiam
taro1992
Obserwowany

02 Mar 2019, 18:33

2.0 TDCI w Mondeo Mk3 to bardzo kiepski silnik i raczej nic dziwnego, że tyle utopiłeś w to auto. Kupiłbyś benzynę i byłbyś w miarę zadowolony.

A jeśli chodzi o auto za 4-5 tys. z LPG to łatwo nie będzie, ale coś się znajdzie. Podaj swoją lokalizację to będziemy szukać konkretnego egzemplarza, bo na konkretnym modelu nie ma co się skupiać w tym budżecie.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

02 Mar 2019, 19:23

Kupić mondeo za 8k, wsadzić 9k a za ile sprzedać? Za 8?
Człowieku, nikt Ci tej kasy nie zwróci więc skoro wymieniałeś jakieś graty to chociaż jesteś ich pewien. Zostaw to mondeo i jeździj jak długo się da bo pozbywając się go wyrzucasz w błoto te 9k.
Kupisz zajechanego rupiecia, w którego tak samo będzie trzeba wkładać kasę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak lakierować samochód samemu. Plama na masce i dachu.
    Ostatnio mój samochód dostał obrażeń w postaci rozpuszczalnika na maskę i dach. Więc teraz mam parę plam bez farby zupełnie. Chcę zalakierować to sam ale nie będę miał warunków warsztatowych. Jak to zrobić ...