Zmiana felg i czujniki ciśnienia

30 Gru 2011, 13:40

chcę zamienić felgi z alusów na stalowe,aco z czujnikami ciśnienia, czy da się je wyłączyć na czas zamiany kół? może ktos tak robił,proszę o poradę.Moje auto to lancer 2008 r.
wasyl155
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mitsubishi Lancer

30 Gru 2011, 16:43

Ale jaki masz typ czujnika tam? W kole? To jak zalozysz stalowe czujniki zostana w starych kolach w garazu, jak masz czujnik dzialajcy na podstawie predkosci obrotowej kol, to zmieniasz kola i tyle. Nic nie wylaczasz, taki czujnik dziala tylko podczas jazdy i tak, identycznie jak ABS, ESP, kontrola trakcji.

Przy czujniku w kolach, tez niczego na czas zmiany kol nie wylaczasz, tylko nie wiem co sie stanie jak nagle komputer przestanie otrzymywac sygnal od 4 czujnikow, powinien sie domyslec i wylaczyc monitorowanie cisnienia, ale tez moze ci non stop wyc jakies pikadlo.
Czimi
Stały forumowicz

Auto: W210 220 CDI

31 Gru 2011, 10:30

Czujniki zostały na aluminiowych felgach kontrolka pali się cały czas. Myślałem, że elektronicznie można odłączyć. Po założeniu oryginalnych kół z czujnikami jest ok.
wasyl155
Nowicjusz

Auto: Mitsubishi Lancer

31 Gru 2011, 17:44

Jeśli posiadasz instrukcję auta, to może tam jakieś info odnajdziesz, powinna być jakaś wzmianka w RENAULT funkcję podglądu można wyłączyć kompem.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS Q3 - pierwszy RS linii modelowej Q
    Na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie, marka z Ingolstadt zaprezentuje Audi RS Q3, pierwszy model RS w cieszącej się ogromnym zainteresowaniem rodzinie Q. Ten wyjątkowy samochód łączy w sobie przemyślaną ...