REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
franeg napisał(a):Czyli będzie to legalne, jeżeli kupię dostawczaka typu np. ford transit, który będzie miał z tyłu szyby, zamontuję w nim z tyłu dwie rozkładane kanapy, a do nich przymocuję w jakiś sposób pasy.
franeg napisał(a):Aha i czy można kupić samochód, który był wcześniej zarejestrowany na 3 osoby i po takiej przeróbce zarejestrować go na np 6 bez konieczności wyrabiania jakichś dodatkowych homologacji itp ?
Migi60 napisał(a):franeg napisał(a):Czyli będzie to legalne, jeżeli kupię dostawczaka typu np. ford transit, który będzie miał z tyłu szyby, zamontuję w nim z tyłu dwie rozkładane kanapy, a do nich przymocuję w jakiś sposób pasy.
Przed taką przerobką poszukaj sobie od razu "diagnosty-klepacza"który to wszystko zalegalizuje....![]()
Siedzenia i pasy bezpieczeństwa musza być montowane w fabrycznych punktach mocowania...Kłania się DZ.U.32 poz.?????/nie pamietam?/....Czyzby wypadek i nagonka na busy z ubiegłego roku wyleciała Ci z pamięci/17 osób odeszło na łono Abrahama/...
![]()
![]()
Migi60 napisał(a):franeg napisał(a):Aha i czy można kupić samochód, który był wcześniej zarejestrowany na 3 osoby i po takiej przeróbce zarejestrować go na np 6 bez konieczności wyrabiania jakichś dodatkowych homologacji itp ?
Myslę ze lepiej kup sobie młotek gumowy i uzyj go w wiadomym celu....![]()
franeg napisał(a):Mam dziwne wrażenie, że się ze mnie naśmiewasz.
franeg napisał(a):Trochę prześmiewczo, ale częściowo odpowiedziałeś na moje pytanie, więc dzięki.
bioly21 napisał(a):wszystko jest legalnie , przyklad moje kangoo 2 osobowe dostawcze zmienilem na 5 osobowe rowniez dostawcze z kratka , wsadzilem fotel z tyłu i pasy , wycialem i wstawilem szybe , pojechalem na przeglad na stacje okregowa sprawdzili dali papier i przerejestrowalem z 2 na 5 osob nic trudnego
Stiopa napisał(a): mówił że nie ma opcji żeby takie auto przeszło legalnie przegląd techniczny.
Tylko i wyłacznie w firmie ktora ma na to zezwolenie/jak się nie mylę to musi posiadac w swojej dzialalnosci kod 4320z lun 4320n/.kryszar20 napisał(a): powiedzieć w jakich firmach można zmienić ilość miejsc??