Zmiana kabli WN i świec

29 Sie 2011, 12:54

Witam,
Powiedzcie mi proszę co daje zmiana świec i kabli na nowe: mam w planach zakup świec irydowych NGK i kabli NGK. Słyszałem opinie że samochód może mniej spalać, lepiej odpalać-ile jest w tym prawdy i czy jest sens kupowania droższych zamienników (mam tutaj na myśli właśnie NGK/Denso)
Z góry dzięki za odpowiedz
shorty1988
Początkujący

Miejscowość: Rawicz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: BMW e46 320td 150KM 2002r

29 Sie 2011, 13:05

nowe kable i świece zawsze będą lepiej działały niż stare,
co do zamienników, to juz jak tam sobie wolisz, do cywilnej jazdy, najlepiej działa to co przewidział producent, jeśli myślisz o zamienniku, to im lepszej jakości tym lepiej będzie działał, no i musi być też dobrany odpowiednio do silnika,
jeśli w serii miałeś świece z platyną czy irydem takie należy kupować, kable im lepsze tym lepiej sygnał przenoszą, mają mniej przebić, i mniej zakłuceń dają, jeśli masz LPG to częsta zmiana kabli i świec jest tym bardziej ważna że LPG jest o wiele bardziej wrażliwe na starzenie się tych elementów,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Wrz 2011, 08:42

Tutaj radziłbym kupić oryginały,bo z zamiennikami i tańszymi częściami bywa naprawdę różnie. Wiadomo że nowe posłużą o wiele dłużej niż stare i używane.
Dabtuner
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...