Zmiana koloru podświetlenia w środku auta.

25 Lis 2008, 00:08

Witam,
NIe byłoby fajnie zmienić podświetlenie auta ??
jest taki temat w tym dziale, tylko ja chciałbym również o coś zapytać.
pytanie brzmi: jak ?
właśnie, już od przeszło 2 lat jeżdżę VW Polo 1.9 D, lubię czasem coś w nim uatrakcyjnić, nie zawsze pozwalają mi na to środki finansowe, ale oda czasu od czasu po prostu na coś mam i to zrobię.
Teraz zastanawiam sie coraz częściej i intensywniej nad zmianą optyczną wnętrza pojazdu, nie chodzi mi to o światełka na nogach albo w wylotach powietrza, taki to dla mnie "wiejski tuning" i mi sie nie podoba.
Do rzeczy, chodzi mi o zmianę podswietlenia liczników, radia (standardowe VW), oraz wszystkich innych podświetlonych podzespołów (takich jak: pokrętło dmuchaw itp.)

W standardzie jest to kolor zielony, ale po cichu marzę o kolorze niebieskim, ponieważ pasowało by mi do tapicerki oraz zew. koloru samochodu.

Wytłuszczone wyżej pytanie zadaje jeszcze raz: jak ?? jak to można zrobić ??
adaxdk
Nowicjusz

24 Gru 2008, 00:36

podpinam sie do tematu tylko ze ja chce na czerwono w Oplu Kadecie :)
Grzes
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża

11 Sty 2009, 19:58

Po prostu rozkręcasz deskę, i nam miejsce standardowych żarówek wkręcasz te jakie chcesz i z powrotem wszystko skręcasz.
lukker
Początkujący

Miejscowość: Starachowice

07 Lut 2011, 12:06

ciekawy pomysł... Ja też myslałem o zmianie kolory, ale nie wiem czy znajd pasujące żarówki. Ktoś wie gdzie kupić w kolorze?
ofir
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

19 Sie 2014, 11:02

Na allegro masz aukcje, wpisz sobie w dziale motoryzacji twój samochód + LED i wyskoczy ci milion tego ;)
p0ldekrakieta
Początkujący

Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Audi A4/Mazda RX8
Silnik: 1.6/1.3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna

20 Wrz 2014, 09:07

Pewnie ze znajdziesz, to tylko i wyłącznie kwestia poszukiwań,,masz nie tylko allegro ale i dobre sklepy internetowe z akcesoriami samochodowymi na których się nie zawiedziesz.
Rolcar
Początkujący

Auto: Ford Focus II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...
    Samochody osobowe przekazane dla szkół samochodowych
    Renault Polska przekazało samochody szkołom samochodowym w Strzelcach Opolskich, Opolu i Gdańsku. Uczniowie będą korzystać z nich podczas zajęć praktycznych. Do Niepublicznej Szkoły Branżowej I Stopnia w Strzelcach Opolskich ...

30 Wrz 2014, 14:22

A to ciekawe... Myślicie, że kolorowe żarówki można kupić do kazdego auta? To jakiś standard jest?
rychu69
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: citroen

12 Sty 2016, 17:51

Rozkręć sobie co potrzebujesz i zobacz co tam siedzi. A potem na stronach producentów czy pasuje to co potrzebujesz:
http://www.osram.pl/osram_pl/produkty/t ... /index.jsp
Kupowania najtańszych pierdółek z bazaru odradzam, bo długo się nimi nie nacieszysz i tylko pieniądz psu wiadomo w co.
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica

25 Sty 2016, 17:39

W linku, który kolega wyżej podrzucił masz listwy LEDambient z Osram, które możesz na gotowe przymocować. Wydaje się to dobrym rozwiązaniem, a ledowe podświetlenie zawsze jest przyjemiejsze niż wymiana żarówki.
makumba
Nowicjusz

Auto: Lanos