Zmiana konstrukcyjna busa vivaro, trafic na autolawete

12 Mar 2019, 12:57

Witam

Mam w planach przeróbke busa na lawete, tzn obranie nadwozia do ramy w tylnej cześci nadwozia (blaszak), zamknięcie czesci kabiny od tyłu, oraz przedłużenie ramy montując dwie osie z tyłu. Przeznaczenie samochodu autolaweta

Moje pytanie jest takie czy ktoś już kiedyś robił taki zabieg ( chociaż przeróbka blaszaka na skrzynie) .

Wszelkie porady i podpowiedzi mile widziane.

Poniżej załączam zdjęcie poglądowe co chce osiągnąć i planowany efekt finalny tyle że na vivao lub trafic
KAJTEK1977
Obserwowany

Zdjęcia: 1

12 Mar 2019, 13:58

KAJTEK1977 napisał(a):Moje pytanie jest takie czy ktoś już kiedyś robił taki zabieg
Ja osobiście takich rzeczy nie robiłem ale sprawdzałem przerobki tylko ze w mniejszym zakresie.Nie twierdzę ze nie dostaniesz na tym forum wskazówek jak to zrobić.Ja Ci podpowiem zebyś udał się na Okręgowa Stację Kontroli Pojazdów i myśle ze jak trafisz na prawdziwego diagnoste /z klepaczem nie rozmawiaj..!!!/to powinien udzielić wskazowk od czego masz zaczać...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...