Witam, w moim passacie b5 fl 1,8T AWT zalany mam oplowski olej GM 10/40. Auto posiada lpg i dolewam jakieś 400ml oleju na 1000km. Czy zmiana oleju na inny może w jakiś sposób ograniczyć jego zużycie? Mój mechanik sugerował,że jest to normalne zużycie tym bardziej, że mam instalacje lpg. jakieś sugestie? może jakiś inny olej?
Zmiana oleju na inny nie ograniczy jego zużycia. Niestety to, co ci spala jest normą w tym aucie, tak jak mówił mechanik. Mało tego - mieścisz się w tej mniejszej normie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
więc pozostaje mi chyba kontrolowanie poziomu oleju. Zacząłem się zastanawiać ponieważ są w necie również osoby, którym nie bierze nic oleju ten silnik ale ile w tym prawdy...? Moje auto na dodatek ma instalacje gazową...
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Techniczne sekrety Toyoty GR Yaris Toyota GR Yaris wymyka się motoryzacyjnym schematom. Z zewnątrz przypomina miejskiego hatchbacka. W środku przemyca zaawansowany napęd 4x4, mocny silnik, lekką konstrukcję z włókna węglowego i aluminium, gruntownie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.