REKLAMA
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Opla Astry rocznik 1992. Jeżdzę nim już 3 lata i nie wiele do niego dokładam, jednak progi są już zupełnie przerdzewiałe i myślę nad zmianą. Z sympatii do Opla chciałbym kupić jego druga generację jednak ceny zaczynają się od 8tyś a w lepszym stanie pewnie z 10 trzeba by dać. Dlatego myślałem nad czymś tańszym. Powiedzmy, że przedział cenowy jest dość ruchomy od 5 do 7tyś zł. Wielkość to kompakt ewentualnie jakiś większy z B. Myślałem nad takimi autami jak:
Nissan Almera N15 - tu mnie trochę smuci bardzo niski poziom bezpieczeństwa i nie wiem jak te silniki z gazem współpracują. Ceny części wydają się być rozsądne. Ceny aut widzę, że od 5000.
Toyota Corolla E11 - Ceny od 6000, sporo ładniejsze wnętrze, ale wersja 5D która mnie najbardziej interesuje brzydka trochę:) Części chyba droższe niż do almery, ale nie ma tragedii.
Honda Civic VI - ceny części jak porównywałem wyraźnie wyższe, ale auto bardzo ładne i wygodne. Japońska wersja mi się nawet bardziej podoba, no ale jak wcześniej wspomniałem najpraktyczniejszy jest jednak 5 drzwiowy hatchback. Czy różnica jakościowa jest między wersją angielską a japońską na tyle znaczna?
No i Opel Astra II - czy to auto posiada jakieś większe wady? Słyszałem o skomplikowanym i drogim układzie wspomagania oraz ABS?
No i co jeszcze moglibyście mi polecić w tej cenie najlepiej z gazem bo jeżdzę na krótkie odcinki. Liczę na fachowe porady