Zmiana samochodu na nowsze

16 Maj 2016, 21:30

Witam. Nadszedł czas na zmianę auta, ze starej Mazdy 626 (94r) chciałbym przesiąść się na coś nowszego, coś +2000 r. Więc do rzeczy :
-Szukam auta o wyglądzie raczej sportowym, jakieś ładne coupe, hatchback, sedan. Kombi zdecydowanie odpada ;>
- 2/3 drzwiówka nie robi żadnego problemu a nawet jest to plusem, ponieważ jeżdżę głównie we dwie osoby.
- benzyna, ewentualnie gaz, diesel odpada.
- budżet jakim dysponuje to w granicach 13 tyś oczywiście trochę droższe wchodzi w grę byle nie dużo.
Samochody które przykuły moja uwagę to
- Hyundai coupe
- Alfa Romeo GT
Samochodem poruszam się głównie w mieście
Pozdrawiam.
Cisu11
Nowicjusz

Auto: Mazda

16 Maj 2016, 23:11

Alfa nie ma dobrych benzyniaków, których szukamy ze względu na to, że jeździsz po mieście. Tzn ma, V6, ale na taki budżet x2 :mrgreen:
Hyundai dobra propozycja. Ode mnie Toyota Cellica. Możesz szukać VII, ale ja bym szukał fajnej VI 2.0 GT
Z innych Ford Cougar, Peugeot 406 coupe
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Maj 2016, 23:31

Z mojej strony Opel Astra Bertone i Mazda 6 (takie nowsze 626 :naughty: ).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

17 Maj 2016, 05:43

Szkoda tej Alfy bo piękna jest ale trudno. Coś więcej możecie powiedzieć o Hyundaiu? Ktoś miał/ma? :p Na ta chwile to mój faworyt (jego wygląd jest równie piękny co alfy) do kupna chociaż na dzień dobry ma jednego małego minusa - nie podoba się mojej dziewczynie, ale to zawsze można zmienić dziewczynę :mrgreen:
Tak bardziej na poważnie już to jestem otwarty na wszelkie propozycje :D
Cisu11
Nowicjusz

17 Maj 2016, 08:56

A auta które podałem wyżej?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

17 Maj 2016, 10:46

Napewno Bertone i 6 to ciekawe propozycje ale jakoś mazda mnie nie przekonuje na tyle :p
Cisu11
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 19 – historia modelu
    Ponad ćwierć wieku temu, we wrześniu 1988 roku Renault zaprezentowało kompaktowy model 19. Do 1995 roku był on sprzedawany także w polskich salonach. To jeden z najważniejszych modeli firmy Renault w ciągu ostatnich kilkudziesięciu ...

18 Maj 2016, 17:31

UP :D
Cisu11
Nowicjusz