Zmiana samochodu, ocena ogłoszenia

29 Wrz 2018, 16:03

Cześć, przyszedł czas na zmiane mojego samochodu, do tej pory jeździłem Seatem Leonem 1m 1.8 20V ,a teraz rozglądam się nad Audi A4 B6 1.8T
Nie potrafie zabardzo z samego ogłoszenia coś wywnioskować i odrzucić np dane ogłoszenie, więc wstawiam je tutaj, czy ktoś z was może je ocenić czy warto jechać?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ewentualnie może macie jakieś inne ogłoszenia B6tki w 1.8t godne polecenia z okolicy Śląskiego/Małopolskiego
Marcin96
Początkujący

Zdjęcia: 5
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

29 Wrz 2018, 16:08

Jak masz niedaleko to podjedz obejrzyj ale na pewno do mnie nie przemawiają koła,jeżdząc po naszych drogach zawias szybko pójdzie i cenowo trochę "tanio" jak na tak pomodzone auto..

Znalazłem dwie dość ciekawe:
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Wrz 2018, 16:42

Barol napisał(a):Jak masz niedaleko to podjedz obejrzyj ale na pewno do mnie nie przemawiają koła,jeżdząc po naszych drogach zawias szybko pójdzie i cenowo trochę "tanio" jak na tak pomodzone auto..

Znalazłem dwie dość ciekawe:

Do mnie również te koła nie przemawiają, pierwsze co zobaczyłem to pomyślałem, do razu do wymiany.

Kurcze zapomniałem dodać szczególnych rzeczy, niestety nie chcę skóry a szkoda bo samochód fajnie się prezentuje w ogłoszeniu. (Te pół skóry jeszcze od biedy mógłbym przyjąć)
I rzecz najistotniejsza mój budżet na samochód to plus minus max 16 tyś (tak, oprócz tej kwoty mam odłożone na pakiet startowy spokojnie)
I jeszcze jedna rzecz może i głupia i babska ale srebrne, srebrno/złote i granatowe odpadają, oraz niektóre miały granatowo-niebieską deskę również odpada :D

Co do ogłoszeń, jeśli już to będe zlecać firmie oględziny ponieważ samemu nie jestem w stanie wyłapać wszystkiego i ocenić opłacalności.
Więc nie wiem czy warto tak w ciemno tą co wstawiłem zlecać :/
Marcin96
Początkujący

29 Wrz 2018, 17:12

Ogólnie w małopolsce straszna bieda z tymi A4,jak są to srebrne czy niebieskie/granatowe ale je odrzucasz..

Zainteresuj się może tą czarną co wrzuciłem,po głębszych oględzinach może uda Ci się zejść na 16k.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Wrz 2018, 17:19

Barol napisał(a):Ogólnie w małopolsce straszna bieda z tymi A4,jak są to srebrne czy niebieskie/granatowe ale je odrzucasz..

Zainteresuj się może tą czarną co wrzuciłem,po głębszych oględzinach może uda Ci się zejść na 16k.

Pomyśle nad nią, lecz i tak firma od oględzin będzie je przeprowadzać, chyba że jakoś się uda.
Ogólnie Śląsk też wchodzi w grę, defakto jestem ze śląska :)

Taką jeszcze znalazłem:

Oraz tę, co prawda to dolny śląsk, może jakos udałoby mi się podjechać (gdyby wcześniej firma mi ją sprawdziła i okazało się że opłaca się tyle jechać)

W grę wchodzą zarówno Sedany jak i Avanty
Marcin96
Początkujący

29 Wrz 2018, 17:31

Ta czarna przewineła się już przez forum i z tego co pamiętam nie jest to oryginalny S-line.

Ze śląska zostaje ta [link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...

29 Wrz 2018, 17:53

Barol napisał(a):Ta czarna przewineła się już przez forum i z tego co pamiętam nie jest to oryginalny S-line.

Ze śląska zostaje ta [link do oferty na Olx wygasł]

Tak, wszystko jest okej tyle że te skóry :( Gdyby nie to

Nie robi mi to różnicy czy dokładany czy oryginalny, grunt to mechanika i te punkty dla mnie wazne. Był ktoś z forum ją oglądać? poza tym że nie oryginalny Sline to warta uwagi czy nie bardzo ?

A ta odemnie niebieska ze śląska ?
Marcin96
Początkujący

29 Wrz 2018, 18:56

Jedną i drugą można obejrzeć.
Barol
Awatar użytkownika

30 Wrz 2018, 11:20

Bardzo konkretne ogłoszenie i zaryzykowałbym nawet sprawdzenie jej w ASO.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

30 Wrz 2018, 14:50

TFSI napisał(a):Bardzo konkretne ogłoszenie i zaryzykowałbym nawet sprawdzenie jej w ASO.

Niestety nie ufam kupować samochód z LPG, chcę sam założyć, i jasny środek tez nie bardzo :/ Troche marudze wiem :D
Marcin96
Początkujący

03 Paź 2018, 15:37

Czyli pozostało zainteresowac się tą:
Tak też zrobię.

Lecz co do tej:
Podejrzanie wymyty silnik, nie wiem czy jest sens się nią interesować :o ,chyba sobie odpuszczę :)

I znalazlem jeszcze z małopolski taką, tylko nie wiem czy dałoby rade aż tak drastycznie znegocjować cene, aczkolwiek spodobała mi się.
Marcin96
Początkujący

03 Paź 2018, 15:52

Musisz obejrzec kazdy, wybierz ten który jest w lepszym stanie technicznym / wizualnym
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI

03 Paź 2018, 16:20

Nie zawsze jest to podejrzane jak silnik wymyty i lśniący. Są tacy '' pedanci'' , którzy tak mają zadbany i czysty silnik, wyplakowane jego plastikowe elementy aż oko się cieszy.. Lecz nie w każdym przypadku złotem jest to co świeci się.. Trzeba sprawdzać jego stan mechaniczny.
gber44

03 Paź 2018, 23:26

Dokładnie jest tak jak mówisz ale za każdym razem trzeba mieć lampkę ostrzegawczą.
Ogólnie tą czarną z Sobótki bym odpuścił,ogłoszenie wisi już jakiś czas i jak pisałem wcześniej była przerabiana tutaj na forum.
Zostają te dwie z okręgu Krakowskiego,ta kombi całkiem przyzwoita i kartki od wymian oleju/rozrządu wyglądają na autentyczne.
Barol
Awatar użytkownika

06 Paź 2018, 12:28

Okej Sobótke odpuszczam. Jeszcze zanim zainteresuje się tymi z okręgu Krakowskiego Znalazlem jeszcze dwie wczoraj taką :
Na którą straciłem pieniądze, gość nie pozwolił robić zdjęć ani udostępniać mi wyników oględzin, coś kręcił.

Ale dzis znalazłem taką, stosunkowo blisko mnie:
To nie podejrzane ten parujący lewy reflektor ?
Orientuje sie ktoś z was może ile wyniosłoby mnie u blacharza ogarnięcie tej klapy? Czy całkiem wymiana?
Nie za tanio jak na Quattro ?
Ogólnie warto sie zainteresować i wysyłać kogos ?
Marcin96
Początkujący