REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):Nowe przepisy zaostrzają kary dla kierowców
Te przepisy mało zmienią. Moim zdaniem za sama jazdę pod wpływem alkoholu powinno się zabierać prawojazdy dożywotnio.
Sor napisał(a):Te przepisy mało zmienią. Moim zdaniem za sama jazdę pod wpływem alkoholu powinno się zabierać prawojazdy dożywotnio.
MotoAlbercik napisał(a):A skąd jeden czy drugi pijak bedą wiedzieli, że to akurat ty dzwoniłeś na policję?
No właśnie? Skąd takie informacje wypływają? Z policji.
Nie ma czegoś takiego jak anonimowość. Niby policja nie może ujawniać takich źródeł, ale jednak ujawnia. Jak dzwonisz z komórki to myślisz, że jesteś anonimowy? Nie żartuj.
MotoAlbercik napisał(a):Nie siejcie propagandy - wątpię, żeby policja podawała numery telefonów, skoro jest ochrona danych osobowych.
MotoAlbercik napisał(a):Ja jakoś dzwonię i jakoś jeszcze nikt do mnie dzwonił z pogróżkami
samurajsj700 napisał(a):Dokładnie jak na nas zadzwonili że jeździliśmy Samuraiem to policja podała nam Nr kto to dzwonił
Dishman napisał(a):MotoAlbercik napisał(a):Nie siejcie propagandy - wątpię, żeby policja podawała numery telefonów, skoro jest ochrona danych osobowych.
Ale podaje. Chcesz czy nie, nie jest tak, że u nas policja stosuje się sztywno do procedur i często nagina obowiązujące prawo dla własnych korzyści.
Mało to patologii policyjnych? Wyjazdów po jedzenie do McD dla VIPa, odwożenie komendanta do domu? Co i raz media donoszą o takich sprawach.
Przekraczanie prędkości przez radiowozy, albo puszczanie "wolno" policjanta, który cywilnym autem przekroczył prędkość i go "koledzy" przypadkowo złapali. Serio, uważasz, że policjant policjantowi da mandat?MotoAlbercik napisał(a):Ja jakoś dzwonię i jakoś jeszcze nikt do mnie dzwonił z pogróżkami
Ale to może nie wynikać z tego, że numer nie został udostępniony, ale z tego, że ktoś nie zamierzał do Ciebie dzwonić.
Mysle, ze wraz z wprowadzaniem nowych praw wzgledem obywateli, powinno sie tez wprowadzic i EGZEKFOWAC prawa wobec policjantow. Prawda jest, ze Policja jest w stanie namierazyc Cie po wykonaniu 1 telefonu- razem z adresem i danymi osobowymi. Jesli zlapia osobe, ktora ma uklady- nie ma wiekszego problemu z podaniem mu danych osobowych donosiciela- takie sa fakty w Polsce, niestety.
Nie ma sie zatem co dziwic, ze ludzie boja sie donosic. Sam bym nie zadzwonil.
I dlaczego twierdzisz, że nie podają, jak kolega pisze, że podają? Sugerujesz, że samurajsj700 kłamie, czy jak?samurajsj700 napisał(a):Dokładnie jak na nas zadzwonili że jeździliśmy Samuraiem to policja podała nam Nr kto to dzwonił
Dishman napisał(a):I dlaczego twierdzisz, że nie podają, jak kolega pisze, że podają? Sugerujesz, że samurajsj700 kłamie, czy jak?