REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rezygnacja twojego "starszego"jako współwłasciciela tego samochodu/do załatwienia w WK/cruze1568 napisał(a):Moje pytanie brzmi jak zabrać się do zmiany współwłaściciela
W tym wypadku nie powiem Ci dokladnie czy temat ten załatwisz na terenie Niemiec czy musisz to zrobić u nas...cruze1568 napisał(a): na jego miejsce "dać" współwłasność mojemu narzeczonemu.
Głównie Wydzial Komunikacji w ktorym ten samochód jest zarejestrowany.Oczywiście wazna jest tez sprawa twojego "lubego"..cruze1568 napisał(a):najważniejsze- jakie instytucje muszę odwiedzić?
Musisz wypelnić/twoj starszy/druk zrzeczenia sie samochodu na Ciebie i udac się razem do WK.Na tej podstawie zostanie on wykreslony z DR jako wspólwłaściciel tego pojazdu.cruze1568 napisał(a):becny stan rzeczy ja-właściciel, mój tato- współwłaściciel
to nie takie proste. To prawda ze Twój ojciec bedzie musial napisac umowe darowizny czy tam coś w podoobie ale z dowodu nic nie beda wykreślać tylko bedziesz musiała go wymienic.Migi60 napisał(a):Musisz wypelnić/twoj starszy/druk zrzeczenia sie samochodu na Ciebie i udac się razem do WK.Na tej podstawie zostanie on wykreslony z DR jako wspólwłaściciel tego pojazdu.
mie jestem pewny ale wydaje mi sie ze polski urzad nie zarejestruje niemca jako wlasciciel auta jak i odwrotnie niemiecki nie zarejestruje Polaka. Napewno musialabys miec mieć niemiecki meldunek napewno cos jeszcze. Dla obcokrajowcow to nie jest takie łatwecruze1568 napisał(a):Myślimy o przerejestrowaniu auta na niemieckie tablice i z tego względu chciałabym "pozbyć się" mojego taty jako współwłaściciela a na jego miejsce "dać" współwłasność mojemu narzeczonemu. W ten sposób unikniemy problemów przy przerejestrowaniu.